07 Kasım 2016 13:15

Kadın tutuklunun yaşamına son verdiği iddia edildi

Gebze cezaevinde tutuklu bulunan bir kadının Kürt siyasetçilerin tutuklanmasını protesto etmek için kendini yakarak yaşamına son verdiği iddia edildi.

Paylaş

Görkem KINACI
İstanbul

Gebze Kapalı Kadın Cezaevi’nde tutuklu bulunan Zehra Epli kendini banyoda yakarak yaşamına son verdiği iddia edildi. Epli’nin Kürt siyasetçilerin tutuklanmasını ve savaş politikalarını protesto etmek amacıyla kendini yaktığı belirtildi.

Özgürlükçü Hukukçular Derneği’nden Avukatlar ve İstanbul Tutuklu Aileler ile Dayanışma Derneği Eş Başkanı Arif Yılmaz olay hakkında bilgi almak için cezaevine gitti.

Zehra Epli’nin koğuş arkadaşları cezaevine giden avukatlara Epli’nin "siyasi operasyonları ve hükümetin savaş politikalarını protesto etmek için bedenini ateşe verdiğini" aktardı.

Zehra Epli’nin naaşı otopsi yapılmak üzere İstanbul Yenibosna’da bulunan Adli Tıp Kurumu’na götürüldü. Olayı öğrenen ailesi Zehra Epli’nin cenazesini almak üzere Mersin’den yola çıktı. Zehra Epli’nin cenazesinin Mersin’in Tarsus ilçesinde defnedilecek. Epli’nin Batman Sason doğumlu olduğu ve Sur eylemlerinde gözaltına alınarak tutuklandığı öğrenildi.

ÖNCEKİ HABER

İstanbul’un gözaltı bilançosu: 157 kişi için işlem yapıldı

SONRAKİ HABER

Danıştay ihraçla ilgili topu İdare Mahkemesi’ne attı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...