22 Mayıs 2012 16:30

Veliler okullarının dönüşmesini istemiyor

Eyüp Alibeyköy Mahallesinde bulunan  Hacı İslam Ülker- Şakire Ülker İlköğretim Okulunun İmam Hatip’e dönüştürülmesine tepki gösteren veliler belirsizlik içerisinde. Veliler,  yetkililere başvurmalarına rağmen herhangi bir sonuç almış değil. Okul önünde sohbet ettiğimiz Hacı İslam Ülker

Veliler okullarının dönüşmesini istemiyor
Paylaş
Derya Kaplan / Eda Yıldırım

‘BİZE NEDEN SORULMUYOR’

Velilerden Zehra Bodur da çocukların okula gitmek için rampalı yollardan yürümek zorunda kaldığını anlatıyor ve şöyle devam ediyor: “Şimdi ise daha uzağa gitmek zorunda kalacağız. Bizim de söz söylemeye hakkımız var. Okulumuz İmam Hatip’e çevrilecekse bize de sorulmalı”. En yakın okul için bile servis kullanılması gerektiğini belirten Bodur, “Benim servise verme imkanım var ama burada maddi imkanları olmayan aileler ne yapacak” diye tepki gösteriyor. Yaşadıkları mahallenin yokuşlu olduğunu söyleyen velilerden Seçil Kara, “Dereden gelen birçok çocuğumuz var. Engelli çocuklarımız var onlar da mağdur edilecek” şeklindeki endişelerini paylaşıyor. 4 çocuğu olan Melek Şahin de, “Dörde bölündüm. Ben de başörtülüyüm yine de okulumuzun İmam Hatip’e çevrilerek çocuklarımızın mağdur edilmesine karşıyım” diye belirtiyor.

‘BUNLAR ADAMI DİNDEN SOĞUTUR’

6. sınıfta okuyan oğlunun okullarının dönüşeceğini öğrendiğinden beri strese girdiğini söyleyen velilerden Neşe Birdal, “Çocuğum her sabah kalktığında okullarının dönüştürülmemesi için öğretmeniyle görüşmemi istiyor. Çocukların psikolojisi bozuldu’ diye anlatıyor. Velilerden Ali Şükrü Kara da, 4+4+4’ün olumsuz yansımalarını şimdiden  yaşamaya başladıklarını söylüyor. Kara, “Bu eğitim sisteminin olumlu olacağını düşündük. Ama gördük ki hiçbir olumlu yanı yok” diye devam ediyor. Bir tarafı mağdur ederek alınan bu kararın kul hakkına saldırı olduğunu söyleyen Kara, “Yetkililer bir taraftan ‘Okulunuz dönüştürülmeyecek’ diyor diğer taraftan da İmam Hatip’e kayıt alanı belirleme çalışmaları yapıyorlar. Başvurduğumuz yetkililer topu birbirine atıyor’ diye isyan ediyor. Başbakan Erdoğan’ın ‘Halka rağmen bu iş yürümez’ sözüne atıfta bulunan Kara, “Genel Başkanları böyle söylerken aynı partiye mensup olan yetkililer, bize rağmen kendi bildiklerini yapıyorlar” diye ifade ediyor. “Hükümete nasıl oy verdiysek öyle indirmesini de biliriz” diyen Kara, “Vatandaşı kandırmaya hiç kimsenin hakkı yok” diyerek tepki gösteriyor.
Hacı İslam Ülker- Şakire Ülker İlköğretim Okulu dışında Eyüp’te bulunan Alibeyköy Anadolu Lisesi, Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu, Ebussuut İlköğretim Okulu’nun da İmam Hatip’e dönüştürülmesi düşünülüyor. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tüzel: AKP iktidarına karşı tek alternatif HDK

SONRAKİ HABER

Ankaralı emekçiler her koldan Kızılay’a gelecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa