07 Kasım 2016 12:41

Erdoğan'dan Avrupa'ya: Bumerang gibi sizi de vuracak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Batı istediği kadar teröristi şehirlerinde barındırsın, ne yaparlarsa yapsınlar bumerang gibi bir gün onları da vuracak.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ankara'da Elektirik Santralleri Açılış Töreni'nde konuştu. Enerji konusunda Türkiye'nin son 16 yılda hızlı bir ilerleme katettiğini ileri süren Erdoğan, yaşam alanı savunucularının mücadelesini hedef aldı; “Dikkat ediniz ülkemizde ne zaman kömür santrali, nükleer santrali projesi gündeme gelse çevrecilik adına bunlara engel olmaya kalkar. Batı ülkelerinde niye sokağa dökülmüyor, niçin olmuyor? Çünkü bu kampanyaları arka planda organize ve finanse edenlerin dertleri başka. Elektrik üretirsin önüne dikilirler, söze gelince de aydın diye geçinirler ya karanlıktasın ne aydını. Biz insanlığın karanlıkta yaşamasını istemiyoruz. Ülkemin insanı da bu aydınlığı şehir köy her yerde yaşayacak” dedi.

Nükleer santraller konusuna da değinen Erdoğan, “2 önemli adım attık. Mersin Akkuyu 2023'te devreye girecek, Sinop için çalışmalar sürüyor. Ekim ayında Resmi Gazete'de yayınlanan Yenilenebilir Enerji düzenlemesini çok önemli görüyorum” açıklamasında bulundu.

“Terör örgütlerinin hakkından gelmek bizim için kolaydır” diyerek çatışma politikalarının devam edeceğini ifade eden Cumhurbaşkanı, “Batı, istediği kadar teröristleri barındırsın, ellerini kollarını sallaya sallaya dolaşsınlar. Hiç umurumuzda değil, bumerang gibi dönecek onları da vuracaklar. Bugün bizi sıkıntıya sokmak için terör örgütlerine kucak açanlar, silah verenler, ya artık kendinizi gizlemeniz mümkün değil. Yarın bu örgütlerin hedefi haline gelmekten de kurtulamayacaksınız” ifadelerini kullanarak Avrupa’yı hedef aldı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Londra'da bu kez Parlamento önünde eylem

SONRAKİ HABER

Karadeniz'in batısı, Marmara ve Ege'de fırtına bekleniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa