07 Kasım 2016 12:08

Burhan Felek Basın Hizmet Ödülleri sahiplerini buldu

Meslekte 50 yılını tamamlayan 21 usta gazeteci, Burhan Felek adına konulan Basın Hizmet Ödülleri’ni düzenlenen törenle aldı.

Paylaş

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) önceki başkanlarından Şeyhül Muharririn Burhan Felek adına konulan “Basın Hizmet Ödülleri” düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Törene 200 civarında gazeteci katıldı.

TGC Burhan Felek Konferans Salonu’nda düzenlenen tören saygı duruşuyla başladı. Törenin sunuculuğunu üstlenen TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş, “Bu yıl Cemiyet’in 70. Yıldönümü nedeniyle, Yönetim Kurulu kararıyla ödül alacak gazeteci sayısı 10’dan 21’e çıkarıldı” dedi.

‘MUHALİF HER YAYIN ORGANINI KAPATMAYA ÇALIŞIYORLAR’

Törenin açılış konuşmasını yapan TGC Başkanı Turgay Olcayto, “Halkın haber alma hakkı tamamen ortadan kaldırılmış durumda. Meslektaşlarımızın sık sık gözaltına alındığı, tutuklandığı bir dönemdeyiz. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Gazeteciler Sendikası, DİSK Basın İş, Çağdaş Gazeteciler Derneği olarak, her gün Cumhuriyet’e gidiyoruz. Cumhuriyet’e yapılan yalnızca Cumhuriyet’e yönelik bir şey değil. Muhalif olan bütün gazeteleri etkileyen bir şey. Hayatın Sesi TV, IMC TV aynı şekilde kapatıldı. Muhalif olan her yayın organını kapatmaya çalışan bir iktidarımız var” dedi. Olcayto’nun ardından ödül alan gazeteciler kısa açıklamalarda bulundu.

BURHAN FELEK KİMDİR?

Burhan Felek, 1889 yılında İstanbul'da doğdu ve Hukuk Mektebi'ni bitirdi. Mesleğe Ahmet Rasim'in Donanma Dergisi'nde başladı. Tasvir-i Efkar Gazetesinde spor ve foto muhabiri olarak çalıştı. Vatan, Millet, Yeni Ses, Tan, Cumhuriyet ve Milliyet gazetelerinde yazarlık yaptı. 1925 yılından başlayarak son günlerine kadar köşe yazılarını sürdürmesi nedeniyle Şeyhül Muharririn unvanı ile ödüllendirildi. İÜ Gazetecilik Gazetecilik Enstitüsü'nde öğretim üyeliği yaptı. İtalyan mizahçısı Giovanni Guareschi'nin "Don Camillo" dizisini Türkçe'ye çevirdi, İstanbul Üniversitesi'nin Onursal Hukuk Doktorluğunu alan ilk gazeteci oldu. TGC başkanlığını 1949-52 ve 1959-82 yılları arasında iki kez üstlendi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

AKP: CHP terör destekçilerine sahip çıkıyor

SONRAKİ HABER

Antrenman boykotu yapan futbolcular kadro dışı bırakıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...