07 Kasım 2016 10:04

İyi ki doğdun şair ceketli çocuk

33 yaşında uzun süre mücadele ettiği kansere yenik düşerek aramızdan ayrılan Kazım Koyuncu 45 yaşında. Bize bıraktığı miras hafızalarımızda çok taze.

Paylaş

Geleneksel Karadeniz Müziği ile Rock'n Roll'u sentezleyerek yepyeni bir sound yakalayan Kazım Koyuncu görece kısa ömründe ülkenin en beğenilen müzisyenleri arasına girdi. Hınca hınç dolu stadyumlarda, salonlarda konserler verdi. Şarkıları hâlâ ilk günkü gibi sevilerek dinleniyor, paylaşılıyor.

Karadenizli müzisyen söylediği Lazca şarkılarla farklılığın ayrılık değil zenginlik olduğunu, "Ezildikten sonra hepimizin aynı şarap" olduğumuzu anlattı. Yalnızca müzisyen olması değildi bu kadar sevilmesinin bu kadar saygı duyulmasının sebebi. Çevre talanına, insanlığın acınası doğaya hükmetme çabalarına karşı durduğu için insan hayatı hiçe sayılmasın, kendinden olmayan değersiz görülmesin, barış ve kardeşlik değersiz sözcükler olmasın, sevgi yok olmasın, insan yok olması, yaşam yok olmasın dediği için sevildi. Son günlerine kadar şarkı söylemekten, sevenleriyle buluşmaktan, sevgiyi yürekten yüreğe yaymaktan vaz geçmediğinden sevildi. Kansere de sevgisizliğe de kötülüğe de aynı anda direndiği için sevildi. Devrimci bir yürek taşıdığı için sevildi. 

Bu sevgi 45. yaş gününde ülkenin her coğrafyasında her yaştan insanın yüreğini doldurmaya, devam ediyor. Düşmanlığın, kinin, nefretin, savaşın, zulmün coğrafyasında buna çok ihtiyacımız var. İyi ki doğdun şair ceketli çocuk, iyi ki tanıdık seni.

ÖNCEKİ HABER

Amasra’daki termiğe 2 bin kişiyle bugün dava açılıyor

SONRAKİ HABER

ÇHD’den gözaltı ve tutuklama furyasına tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...