07 Kasım 2016 10:52

ABD seçimleri öncesi son analizler

FBI'ın Clinton’a ait e-postalarda herhangi bir suç unsuruna rastlanmadığını açıklamasının ardından, Cumhuriyetçi Aday Donald Trump tepki gösterdi.

Paylaş

ABD’deki başkanlık seçimine bir gün kala İngiliz gazetelerinin birinci sayfalarına başkanlık yarışına ilişkin haberler damgasını vurdu.

Bunların başında ABD Federal Soruşturma Bürosu FBI’nın, Demokrat Başkan Adayı Hillary Clinton’ın e-postalarında suç unsuru bulunmadığına dair açıklaması geldi. “Houdini Hillary kafesten kurtuldu” manşetiyle çıkan Daily Mail gazetesi, seçime kısa süre kala suçlamalardan kurtulan Clinton’ı Ünlü Sihirbaz Houdini’ye benzetti.

Guardian gazetesi FBI’ın açıklamasının Clinton’ın kampanyasına itki sağladığını manşetine taşırken Independent ise açıklamanın oyların dörtte birinden fazlası kullanıldıktan sonra geldiğine dikkat çekti.Daily Telegraph gazetesi de “Seçime saatler kala Clinton e-postalar konusunda FBI tarafından aklandı” manşetiyle çıktı.

ABD’deki başkanlık seçimini birinci sayfasına taşıyan bir diğer gazete olan Financial Times, Clinton’ın rakibi Cumhuriyetçi Donald Trump’ın beyaz işçi sınıfının oylarını almaya çalıştığını yazdı.

SON ANKETLER NE SÖYLÜYOR?

Gazetelerde seçime dair anketler de yer aldı. Guardian’daki ankette Clinton’ın oyların çoğunluğunu alacağı öngörülürken Financial Times’daki ankette Temsilciler Meclisinde çoğunluğun Cumhuriyetçilerde olacağı, Senatodaki çoğunluğu kimin kazanacağının ise belli olmadığı yer aldı.

The Times gazetesi, ABD’deki seçim öncesi finans kuruluşlarının alarma geçtiği, özellikle de Cumhuriyetçi Başkan Adayı Donald Trump’ın yarışı önde götürmesi durumunda seçim gecesi piyasalarda yaşanabilecek çalkantılara hazırlanmaya çalıştığını yazdı. James Dean ve Harry Wilson imzalı haberde seçimi Trump’ın kazanmasının hisselerde kayıplara yol açıp altın fiyatlarını artırabileceği, Clinton’ın zaferininse piyasaları rahatlatacağı öngörüldü.

PATRONLAR CLINTON DİYOR

İş dünyasının seçime hazırlığını yazan bir diğer gazete olan Financial Times’da, Barney Jopson imzasıyla yayınlanan makalede iş dünyasının iki adaydan da mutlu olmadığını ancak Clinton’ın “kötünün iyisi” olarak görüldüğü ifadeleri yer aldı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

‘17-25 Aralık suç ortaklığının bitişinin miladı’

SONRAKİ HABER

Cezaevinde vekil seçildi, milletvekiliyken cezaevine girdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...