07 Kasım 2016 10:50

‘17-25 Aralık suç ortaklığının bitişinin miladı’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, AKP-FETÖ ilişkisine ilişkin rapor açıkladı.

Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, CHP Tanıtım ve Halkla İlişkiler Birimi tarafından hazırlanan “AKP İçin FETÖ'nün Miladı” raporuyla ilgili partisinin İstanbul il başkanlığı binasında açıklamalarda bulundu.

Raporun içeriği hakkında basın mensuplarına ve partililere özet bilgiler veren Cankurtaran, “AKP hükümeti bu uzlaşma çağrılarına karşılık, maalesef çıkarmış oldukları Kanun Hükmünde Kararnameler ve OHAL süreciyle beraber Sayın Cumhurbaşkanı'nın başkanlık hayallerine ve toplumdaki tüm muhaliflerin sesini kıstırmaya yönelik olarak bu süreci kullanmaya devam ediyor. Ancak diktatörlüklerde görülen insan hakları ve demokrasi ihlalinin yaşandığı şu günlerde hayatı boyunca FETÖ'cülükle mücadele edenlere karşı FETÖ işbirliğiyle suçlamaların yapıldığı akılları donduracak günlerden geçiyoruz” dedi.

Cankurtaran, “AKP için FETÖ'nün miladı 17-25 Aralık deniyor ama 481 sayılı Milli Güvenlik Kararı bunun hiç de öyle olmadığını gösteriyor. Milli Güvenlik Kararı belgesinde 5 tane kuvvet komutanın, 7 tane de AKP yetkilisinin imzası var. Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'dan diğer tüm hükümet yetkililerine kadar hepsinin imzası vardır. Bu belgeyle bir FETÖ tehditi Milli Güvenlik Kararı ile bildirilmiş, FETÖ tehdidine karşı bu tasarı hükümet yektililerince imzalanmış. İmzalandığına göre kabul edilmiş” dedi.

 

ÖNCEKİ HABER

Güler: Dink'e yönelik tehditlerden haberimiz olmadı

SONRAKİ HABER

ABD seçimleri öncesi son analizler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...