07 Kasım 2016 10:07

Belediye başkanlarına yurtdışı yasağı Meclis gündeminde

CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, İzmir’in Buca ve Seferihisar belediye başkanlarına getirilen yurtdışı yasağını Meclis gündemine taşıdı.

Paylaş

CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, İzmir’in Buca ve Seferihisar belediye başkanları hakkında verilen yurtdışına çıkış yasağını meclis gündemine taşıdı. Yiğit verilen kararın bölgeye hizmet amacı güden belediye başkanlarının elini kolunu bağladığını söyledi ve sadece başkanların değil bölge halkının da cezalandırıldığını ifade etti.

Yasakların Türkiye’ye ilişkin olumsuz algıları daha da arttıracağını belirten Yiğit, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yanıtlanması istenen önergede şu soruları yönlendirdi:

- Ülkemizde halen yurtdışına çıkış izni verilmeyen kaç belediye başkanı vardır? Bu belediye başkanlarının partilere göre dağılımı nasıldır?

- Bakanlığınıza yurtdışına çıkış izni için kaç belediye başvuruda bulunmuştur? Bu taleplerden kaçına izin verilmiştir? Başvuruda bulunan ve izin verilen belediyelerin partilere gör dağılımı nasıldır?

- İzmir’in Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Antalya’nın Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç’e yurtdışı çıkış izni verilmemesinin gerekçesi nedir? Bu başkanların yurtdışına çıkmalarının sakıncası nedir?

- Her üç belediye başkanının yurtdışına çıkmalarına izin verilmemesi kararı geçici midir yoksa süreklilik arz eden bir karar mıdır?

- Belediyelerin hem tanıtım hem de hizmet amaçlı birçok faaliyetinin yurtdışı bağlantılı projelerle desteklendiği göz önüne alındığında söz konusu yasakların belediye sınırları içinde yaşayan halkı olumsuz etkilemesinin önüne nasıl geçilecektir? (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Germencik'in ilk jeotermal davasını halk kazandı

SONRAKİ HABER

İlhan Erdost ölümünün 36. yılında mezarı başında anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...