07 Kasım 2016 08:28

ÇYDD’den OHAL uygulamalarına tepki

ÇYDD: Siyasal iktidar ülkeyi meclis yerine KHK’lerle yönetmekten vazgeçmeli!

Paylaş

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, hükümetin ülkeyi OHAL kapsamında yayımlanan kanun hükmünde kararnamelerle yönetmesine tepki gösterdi. Dernek adına yapılan yazılı açıklamada KHK’lerle devletin temel değer ve kurumlarının itibarsızlaştırıldığı dile getirildi.

Hükümetin ülkeyi anayasaya aykırı şekilde ‘kuvvetler birliği’ ile yönettiğine dikkat çeken ÇYDD, “Demokrasinin teminatı olan bağımsız yargı, ‘iktidarın yargısı’ olmak istemese dahi buna mecbur bırakıldı” dedi.

Cumhuriyet gazetesine dönük operasyonlara da tepki gösterilen açıklamada, “Cumhuriyet Gazetesi baskını, seçkin ve demokrat gazetecilerin tutuklanması ve yakalanma kararları; toplumun adalet duygusunu en ağır biçimde tahrip etti” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, HDP milletvekillerinin tutuklanması ise “Tutuklamalar yirmi yıl önce yaşadığımız trajediyi yeniden gündeme getirdi. Bizler, dünya kamuoyu önünde, halkın iradesiyle milyonlarca oy alarak seçilen milletvekillerini ve belediye başkanlarını cezaevlerine atan bir ülke vatandaşı olmak istemiyoruz” ifadeleriyle eleştirildi.

Açıklamada “Siyasal iktidarı toplumu kucaklayacak ve düşmanlıkları durduracak açık ve yakın tehlikeyi fark eden bir yönetim anlayışına davet ediyoruz” çağrısı da yapıldı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

10 Ekim davasında CMK ile atanan sanık avukatları çekildi

SONRAKİ HABER

Kilis'te 'Özel Güvenlik Bölgesi' uygulaması uzatıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...