07 Kasım 2016 07:04

EMEP: Baskılara, yasaklara boyun eğmeyeceğiz

Emek Partisi Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz, HDP operasyonuna ve Cumhuriyet tutuklamalarına tepki gösterdi.

Paylaş

Emek Partisi Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz, HDP milletvekilleri ile Cumhuriyet gazetesi yazar ve yöneticilerinin tutuklanmasına ilişkin açıklama yaptı.

Poyraz yaptığı açıklamada, “Radyo-TV kanallarından gazete, politika ve kültür dergilerine kadar uzanan kapatma kararlarıyla basın özgürlüğüne sınır üzerine sınır konulmasının ardından vekil gözaltıları demokrasiye indirilmiş bir darbe niteliğindedir. Dokunulmaz olmaları gereken vekillere dokunulduğunda, seçmenlere ve haklarına çoktan dokunulur olduğu ve olacağı herhalde tartışma götürmez. Nitekim, açıkça tek adam-tek parti diktatörlüğünün kuruluşunun dayatıldığı, AKP ile MHP’nin devletin biçim değişikliğinin pazarlıklarını yaptıkları günümüzde içeride ve dışarıda savaş politikalarıyla yükseltilen dincilik ve şovenizm ortamında hakları yok sayılarak baskı altına alınan yurttaşlar demokratik haklarını kullanamaz kılınmaktadırlar” dedi.

‘HUKUKSUZLUKLAR KABUL EDİLEMEZ’

Milletvekillerin tutuklanmasını hukuksuzluk olarak niteleyen Poyraz, “Bu gidişat durmalı, halka haksızlık ve hukuksuzluğun dayatılmasından vazgeçilmelidir. İktidarın izlediği bu siyasetin halkta sonuçları çok ağır olan bir bölünme yarattığı açıktır. Muhalefetsiz, tekçi siyasetin baskılarla yürütülmesindeki çıkmaz da bundandır. Halka, hepimize, tüm demokrasi yanlısı, barışsever, hak ve hukuk isteyen, emeğine ve özgürlüklerine sahip çıkan herkese düşen, OHAL’in kalıcılaştırılarak tekçiliğin dayatılmasını püskürtmek üzere el ele vermek ve birlikte mücadele etmektir” dedi. (Ordu/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

CHP: Hükümet ülkeyi darbe ortamına sürükledi

SONRAKİ HABER

Kocaeli’de öğrenciler habercilik eğitimi alıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...