07 Kasım 2016 03:58

'Bağdadi, Musul'dan ayrıldı' iddiası

IŞİD lideri Ebubekir Bağdadi’nin Musul’un Beac ilçesi ile Suriye’nin Rakka kenti arasında sürekli yer değiştirdiği bildirildi.

Paylaş

 IŞİD lideri Ebubekir Bağdadi’nin Musul’un Beac ilçesi ile Suriye’nin Rakka kenti arasında sürekli yer değiştirdiği bildirildi.
 
Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Musul Basın Sorumlusu Said Memuzini, Rudaw'a yaptığı açıklamalarda  “IŞİD mensupları Musul içinde yağmaya başladı. Sonlarının geldiğini bildikleri için bu yollara başvuruyorlar” dedi.
 
IŞİD’in maliye sorumlusu Ebu Salih el Hayali’nin 6 milyon doları alıp 5 IŞİD’liyle birlikte Rakka’ya kaçtığını söyleyen Memuzini şu iddiaları paylaştı:
 
“Paralar Bağdadi için götürüldü. El Hayali, Bağdadi’ye yakınlığıyla bilinen eski bir Baasçı. Daha önce aynı cezaevinde birlikte kalmışlardı. Bu şahıs IŞİD’in kurucularından biri.
 
Bağdadi şu an Musul’da değil. Beac ve Rakka arasında sürekli yer değiştiriyor. Daha önce yüzü kapalı şekilde Musul’da bulunmuştu. Bu, kendi elemanlarına da güvenmediği anlamına geliyor.”
 
IŞİD liderinin, Musul’daki mevcut güçlere güveninin kalmadığını söyleyen Memuzini, “Musul’a Kuvvet el-Rimat isimli yeni özel bir güç 2 gün önce getirtildi. Bu güç doğrudan Bağdadi’ye bağlı. En ön cepheye kaydırıldılar. Sayıları 300 ila 500 dolayında” diye konuştu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

CIPOML: Kapitalist barbarlığın tek alternatifi sosyalizm

SONRAKİ HABER

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde 15 'ByLock' gözaltısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...