22 Mayıs 2012 15:04

İşçi düşmanı patronun ödülü geri alınmıyor

Emek Partisi Eski Genel Başkanı ve İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel’in, Hey Tekstil patronu Aynur Bektaş’a verilen Meclis Üstün Hizmet Ödülü’nün geri alınmasına yönelik başvurusuna Meclis Başkanlığı’ndan, “Ödülün geri alınması mümkün değildir ve yürürlükte ol

İşçi düşmanı patronun ödülü geri alınmıyor
Paylaş

Tüzel, 26 Nisan tarihinde Meclis Başkanlığı’na verdiği dilekçede, Bektaş’ın 2010 yılında TBMM Üstün Hizmet Ödülü’ne layık görüldüğüne atıf yapmıştı. Tüzel, Aynur Bektaş’ın sahibi olduğu Hey Tekstil A.Ş. bünyesinde çalışan işçilerin ağır ve kötü koşullarda çalıştırıldığını, toplu işten çıkarmaların yaşandığını dile getirmiş ve “bu gerekçelerle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’ndan ödülün geri alınmasını” talep etmişti.

Meclis Başkanvekili, TBMM Kültür, Sanat ve Yayın Kurulu Başkanı AKP’li Mehmet Sağlam imzasıyla gönderilen yanıtta, ödülün geri alınmasına ilişkin bir düzenlemenin yönetmelikte yer almadığı belirtildi. Sağlam, “Adı geçen şahsa, 2010 yılına kadar yapmış olduğu faaliyetlerden dolayı, TBMM Başkanlık Divanı’nın 12.06.2010 tarihli ve 74 sayılı Kararı ile TBMM Üstün Hizmet Ödülü verilmesi kararlaştırılmıştır. Belirtilen tarihten sonra yaşandığı ifade edilen gelişmelerden dolayı, daha önce verilmiş olan bir ödülün geri alınması mümkün değildir ve yürürlükte olan ödül Yönetmeliği’nde de böyle bir düzenleme öngörülmemiştir” dedi.

ÖDÜL GERİ ALINMALIDIR

Cevabı değerlendiren Tüzel “Üstün Hizmet Ödüllü, devlet teşvikli Aynur Bektaş” tarafından işten atılan, HEY Tekstil işçilerinin yaklaşık 4 aydır fabrika önünde direnişlerini sürdürdüğünü hatırlattı. Aynur Bektaş’ın eşi ve iş ortağı Süreyya Bektaş’ın hayali ihracat operasyonu kapsamında, “devleti dolandırmak suçlamasıyla” tutuklandığını da hatırlatan Tüzel, “TBMM, devleti dolandıran, işçileri hukuksuz bir biçimde işten atan, alınterine göz koyan işverenleri korumaktan vazgeçmeli, yeni bir kararla verilen ödülü, ‘işçileri işten attığı, haklarını gasp ettiği ve devleti dolandırdığı’ gerekçesi ile geri almalıdır” çağrısı yaptı.
(Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Herne peş’e bilirkişi incelemesi

SONRAKİ HABER

Madalya sahibi değil özgürlük savaşçısıyım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...