06 Kasım 2016 16:49

Kadıköy'de karakolun önünde bekleyenlere ırkçı saldırı

Kadıköy'de kadınların eylemi sonrası gözaltına alınanlar için karakolun önünde bekleyen gruba bir kişi ırkçı sloganlarla saldırdı.

Paylaş

Kadın örgütlerinin HDP'li kadın milletvekillerinin tutuklanmasını protesto etmek için Kadıköy'de yaptığı eyleme polis saldırısı sonrası gözaltına alınanlar İskele Karakolu'nda tutuluyor.

Oğlu da gözaltına alınanlar arasında yer alan ve T24'e konuşan HDP'li Hüda Kaya, gözaltına alınan kişilerin karakoldaki işlemlerini beklerken bir grubun saldırısına uğradıklarını söyledi. Kaya, "Karakolun önünde bekliyorduk, Avukatlarımız içeride gözaltında olan kişilerle görüşme yapıyordu kısa kısa. Hastaneye götürülmelerini beklerken polisin içerisine sivil giyimli bir kişi sloganlar atarak girdi. Irkçı sloganlar atan kişi ateş etti. Büyük bir kargaşa oldu, içeride bekleyen 5 kadın avukatımız da darbedilerek dışarıya atıldı" dedi.

HDP'den konuya dair yapılan açıklama şöyle:

"Partimize ve vekillerimize dönük gözaltı ve tutuklama operasyonlarına karşı Kadıköy rıhtımda yapılan Kadın eyleminde gözaltına alınan arkadaşlarımızın tutulduğu Kadıköy rıhtım polis karakolu önünde bekleyen parti üyelerimize ve dostlarımıza polis destekli faşist bir grup tarafından saldırı düzenlendi. Bir arkadaşımız saldırıda yaralandı. Saldıran grup püskürtüldükten sonra polis içinde vekilimiz Hüda Kaya'nın da olduğu kitlemize saldırdı. Ayrıca gözaltı takibi yapan avukatlarımız da darp edilerek karakoldan dışarı atıldı. Gözaltındaki arkadaşlarımızın gözaltı süreci devam etmektedir. Provakasyona mahal vermemek icin kitlemiz dağılmıştır."(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kocaeli’de İSİG Meclisi girişimi tartışıldı

SONRAKİ HABER

Fenerbahçe, Akhisar'ı 3-1 yendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...