22 Mayıs 2012 14:59

Herne peş’e bilirkişi incelemesi

Puşi taktığı için 11 yıl hapis cezasına çarptırılan Cihan Kırmızıgül’ün ardından bu kez tıp fakültesi ve eczacılık fakültesi öğrencilerine, 30 bin kişinin katıldığı sağlıkçıların eyleminde “Hernepeş” isimli şarkıyı söyledikleri gerekçesiyle dava açıldı. Görülen ilk duruşm

Herne peş’e bilirkişi incelemesi
Paylaş

Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesinde bugün görülen duruşma öncesi Ankara Tabip Odası, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Tıp Öğrencileri Konseyi ve SES Öğrenci Komisyonu, Ankara Adliyesi önünde bir eylem yaptı. “Boynuna o puşiyi takma çocuk. Sokaklarda türkü söyleme çocuk; yargılanırsın” pankartının yer aldığı eyleme, BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık ve Bingöl Milletvekili İdris Baluken de katıldı. Vekiller aynı zamanda duruşmayı da izlediler.

ADLİYE ÖNÜNDE ‘HERNE PEŞ’ TEPKİSİ

Puşiden sonra şimdi de Kürtçe şarkının yargılandığına dikkat çekilen eylemde öğrenciler, “Hernepeş” türküsünü söylediler. Burada SES Genel Başkanı Çetin Erdolu, “Türkiye’de ‘tıkır tıkır işleyen demokrasi’ adı altında apaçık bir baskı ve sindirme politikası ile karşı karşıyayız” dedi. TTB Merkez Konsey Başkanı Eriş Bilaloğlu ise “Biz sadece özgür ve demokratik bir Türkiye istiyoruz ama Türkiye’de bunları dile getirenler yargılanıyor” diye konuştu. Şu anda gerçek olmayan bir anayasa yapım süreci yaşandığına dikkat çeken Bilaloğlu, “Biz gerçek demokrasi süreci için buradayız” dedi.

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık ise “Biz bu despotları tanıyoruz. Biz ‘91’lerde milletvekiliyken bizi askere ve polise teslim edenler, bugün tarihin çöplüğündeler. Eğer hükümet bu baskılara son vermez ve bu süreçte yeni bir anayasa sözleşmesi hayata geçirmezse o da tarihin çöplüğüne gömülecektir” dedi.

EYLEM, KRİMİNALİZE EDİLMEYE ÇALIŞILIYOR

Mahkemede konuşan sanık avukatları 13 Mart 2011’de yapılan sağlıkçıların iş bırakma eyleminde 30 bin kişinin bir araya gelip, hiçbir olay yaratmadan dağılmasına rağmen, eylemin kriminalize edilmeye çalışıldığını ifade ettiler. Avukatlar özellikle gerçekleştirilen mitingde terör örgütü propagandası yapılmasının mantık dışı olduğunu vurguladılar.

Duruşma ise “dosyadaki haliyle ‘Hernepeş’ şarkısı ile yasa dışı ‘Hernepeş’ şarkısının bilirkişi incelemesinin yapılması” için 26 Haziran 2012 tarihine ertelendi.
(Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Saldırılara karşı birliği sağlayacak bir BES

SONRAKİ HABER

İşçi düşmanı patronun ödülü geri alınmıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...