06 Kasım 2016 12:11

Cumhuriyet’in avukatını canlı yayına almadılar

Cumhuriyet gazetesi ile ilgili operasyonun konuşulduğu cumartesi günkü NTV canlı yayına katılmak isteyen Cumhuriyet Avukatı Tora Pekin yayına alınmadı

Paylaş

Cumhuriyet gazetesi ile ilgili operasyonun konuşulduğu cumartesi günkü NTV canlı yayına katılmak isteyen Cumhuriyet Avukatı Tora Pekin yayına alınmadı. Gazetenin ve tutuklu 9 yöneticinin avukatı Tora Pekin, NTV’deki Nagehan Alçı, Mehmet Tezkan ve İsmet Berkan’ın konuk olduğu programa ilişkin açıklamada bulundu.

Programda Cumhuriyet gazetesine yönelik operasyonun konuşulduğunu söyleyen Pekin, telefonla bağlanmak istediğini bildirdiğini ancak bütün gece beklemesine karşılık geri dönüş olmadığını belirtti. 

Tora Pekin, “Telefonla programa bağlasalardı şunları söyleyecektim” diyerek yazılı bir açıklama yaptı. 

BASKININ ZEMİNİ BU PROGRAMLARDA OLUŞTURULUYOR

“Dokuz arkadaşımızı tutukladılar. Cumhuriyet gazetesini susturmak istiyorlar. Bunun zeminini de böyle programlarla, medya aracılığıyla yapıyorlar” diyen Av. Pekin, bağlansaydı söyleyeceklerini sıraladı, “Nagehan Alçı, dün Ergenekon, OdaTV ve diğer siyasi kumpas dosyalarında yürüttüğü faaliyetini, bugün aynen Cumhuriyet davasında yürütüyor. Bu hanımı ciddiye almak, bu hanımla programa çıkmak söz konusu bile olamaz. Dün, Ali Fuat Yılmazer gibi bugün terör örgütü üyesi sanığı emniyetçilerce kullanılıyor ve o programlarda iftira atıyordu. Bugün Yılmazer tutuklu; Alçı başka odaklardan aldığı yalan yanlış bilgilerle, yine algı üretmeye, ortalığı bulandırmaya çalışıyor. Söylediklerine cevap vermeyi zül sayarım. Tezkan ve Birkan da böyle yapmalı, bu kişiyi ve yapmaya çalıştığını meşrulaştırmamalıydı (diyecektim, dedirtmediler)” dedi.

YANITLAYAMAYACAĞIMIZ TEK SORU YOKTUR

Bağlansaydı Cumhuriyet’e yönelik dosya ile de bilgi vereceğini belirten Av. Pekin şöyle devam etti: “Yanıtlayamayacağımız tek bir soru yoktur. Ama gerçekte bir soruşturma dosyasının konusu olabilecek hiçbir soru yoktur. Dosyada arkadaşlarımızın suçlanmasına neden olacak tek bir kanıt dahi yoktur. Dosyanın tamamı saçma sapan, siyasal hezeyanlardan ve kimi zaman düpedüz üretilmiş sahte belgelerden oluşmaktadır (diyecektim, dedirtmediler). Bu dosyanın savcısı Murat İnam, Ankara 16. Ceza Dairesi’nde başlayacak bir davada FETÖ/PYD Terör Örgütü üyesi olmakla suçlanmaktadır, hakkında iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenmektedir, yurtdışına çıkışı yasaklanmıştır. 

Bu dosya böylece daha doğmadan ölmüştür. Yeri gelmişken hatırlatmak gerekir, bu dosyadan medet umup Cumhuriyet gazetesine çökmek isteyenler, bu dosya kadar kirlidir (diyecektim, dedirtmediler). 

Cumhuriyet gazetesinin yüz akı dokuz arkadaşımızı, hukuka, vicdana aykırı olarak tutuyorlar. Buradaki tek amaç gazeteyi, 93 yıllık Cumhuriyet gazetesini, başka bir şey için değil sadece ve sadece gazetecilik yaptığı için, gazetecilik dışında hiçbir şey yapmadığı için susturmak istiyorlar (diyecektim, dedirtmediler).” (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Ziya Saygın: Cebinde beş lirası bile kalsa ihtiyacı olana ve

SONRAKİ HABER

OHAL’de tutuklu gazeteci sayısı 142’ye yükseldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...