22 Mayıs 2012 13:49

Genelkurmay Erdoğan’ın basın sözcüsü mü?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, 28 Aralık 2011’in Türkiye tarihinde kara bir leke olduğunu ifade ederek, “Bu tarih 34 yurttaşımızın öldürüldüğü Uludere faciasının yaşandığı tarihtir” dedi.Kan parasıyla anaların susturulmak istendiğini belirten

Genelkurmay Erdoğan’ın basın sözcüsü mü?
Paylaş

Kan parasıyla anaların susturulmak istendiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Ellerinin tersiyle ittiler. Onlar çocuklarının geri gelmeyeceğini biliyorlardı. Ama şunu istiyorlar ‘Ne olursun bu kan dursun’ diyorlar. Doğu’daki anne de, Batı’daki anne de bunu söylüyor. Bu sorunu çözmek siyaset kurumunun görevidir. Kimse sağa sola yalpa yapmasın. CHP önerisini getirdi. Siz de önerinizi getirin. Nasıl çözülecekse, siz getirin biz destek verelim. İşin özü bu” diye konuştu. Kılıçdaroğlu, olaydan hemen sonra defalarca “İstihbarat nereden alındı” diye sorduğunu belirtirken, “Bu soruyu niye soruyorum, kankası oldukları yabancı devletlerin istihbarat servislerinin acaba, oyuncağı oldular mı olmadılar mı?​” dedi. Kılıçdaroğlu, “Ben Sayın Başbakana soruyorum, cevabı Genelkurmay Başkanlığından 3 ay sonra alıyorum. Ben merak ediyorum Genelkurmay Başkanlığı Recep Tayyip Erdoğan’ın basın ofisi mi, niye o cevap veriyor? Soruya yanıt verecek olan siyasi otoritedir. Sayın Başbakandır, o cevap vermedi, onun sözcüsü konumunda olan Genelkurmay veriyor. Olmaz.”

Wall Street Journal gazetesinin gerçekleri yazdığını kaydeden Kılıçdaroğlu, “Hemen arkadan bizimkiler yalanladılar. Genelkurmay Başkanı, Başbakan oturdular, uzun uzun halvet ettiler, ‘Hayır efendim bu bilgi yalan’ dediler. Arkasından çıktı gazete ‘Biz haberimizin arkasındayız. Bizim haberimiz doğrudur’ dedi, bitti” ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu, “İstihbaratınızı yabancı bir ülkenin istihbaratına endekslerseniz sizin millilik vasfınız kalmaz. Bir süre sonra fark etmeden kendinizi o ülkenin taşeronu görürsünüz. Geldiğimiz nokta bu” dedi.

‘TALİMATI KİM VERDİ?​’

Birinci bölümün ortaya çıktığını, istihbaratın kaynağı belli olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “Şimdi ikinci soru, bombalama talimatını kim verdi? Sıyrılmak istiyor, ‘Benim haberim yok’ diyor. Senin haberin yok ama senin sorumluluğun var. Sorumluğu birilerine atmak istiyor. Git o zaman özür dile, halktan özür dile” diye konuştu. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

12 ölüme 12 yıl sonra asker yanıtı: Kayıt yok!

SONRAKİ HABER

Saldırılara karşı birliği sağlayacak bir BES

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...