22 Mayıs 2012 11:53

‘Şakran Guantanamo yapılmak isteniyor’

Açıldığı günden bu yana adı sık sık taciz, işkence ve kötü muamelelerle anılan Aliağa Şakran Cezaevi önüne giden Tutuklu Aileleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (TAYD-DER) üyeleri, cezaevi yönetiminin ülkede bir Guantanamo yaratma hevesinde olduğunu açıkladı.Geçtiğimiz Şubat ayında açılan ve ü

‘Şakran Guantanamo yapılmak isteniyor’
Paylaş

Geçtiğimiz Şubat ayında açılan ve ülke genelinde binlerce tutuklu ve hükümlünün sürgün gibi uygulamalarla yerleştirildiği Şakran Cezaevi’ndeki uygulamalara tepki gösteren ve seslerini kamuoyuna duyurmak isteyen tutuklu yakınları, cezaevi önünde bir araya gelerek oturma eylemi yaptı. Cezaevi kapısı önünde yapılacak olan açıklama öncesi cezaevi müdürü olduğu söylenen bir kişinin açıklama yapılmasını engellemeye çalışması kısa süreli gerginliğe neden oldu. TAYD-DER yöneticilerinin tepki gösterdiği cezaevi müdürünün alandan uzaklaşması ile basın açıklaması yapıldı.

Basın açıklamasını okuyan TAYD-DER Başkanı Abdurrahman Koçak, henüz yeni açılan cezaevinde, yönetimin keyfi uygulamalar, insan onurunu zedeleyici ve hukuk dışı yaklaşımlarda ısrarcı olduğuna vurgu yaptı. “Bu yaklaşımlarla ülkemizde adeta yeni Guantanamolar yaratılmak isteniyor” diyen Koçak, cezaevi yönetiminin 12 Eylül döneminde tutsaklara işkence yapanların ne halde olduğuna bakması gerektiğine işaret etti. Koçak, başta Şakran Cezaevi olmak üzere ülke genelindeki cezaevlerinde keyfi uygulamaların olduğunu söyleyerek AKP hükümetine, “Yurtsever ve devrimcilerin iradeleri asla teslim alınmamıştır ve teslim alınamayacaktır” uyarısından bulundu.

PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecride dikkat çeken Koçak, “Ağırlaştırılmış tecrit politikaları dalga dalga tüm cezaevlerinde uygulamaya konmaktadır. Hastaneye kelepçe ile sevk edilen tutsaklar tomografi cihazına dahi kelepçe ile sokulmakta, tutsaklar fiziki engellemelere maruz kalmakta ve tedavileri engellenmektedir. Bu tarz uygulamaları kabul etmeyeceklerini söyleyen Koçak, ortaya çıkacak her türlü olumsuz sonucun sorumlusunun cezaevi yönetimi ve AKP hükümeti olacağına vurgu yaptı.
Açıklamanın ardından 5 dakikalık oturma eylemi yapan ailelere, yakınlarının görüşüne gelmiş diğer aileler de destek verdi. Eylem alkış ve zılgıtlarla sona erdi. (İZMİR)

ÖNCEKİ HABER

Hasta tutuklular serbest bırakılsın

SONRAKİ HABER

12 ölüme 12 yıl sonra asker yanıtı: Kayıt yok!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...