06 Kasım 2016 11:03

DW: AB’den Türkiye ile ilgili en olumsuz ilerleme raporu

Avrupa Birliği Komisyonun açıklaması beklenen Türkiye yıllık İlerleme Raporu'nun bugüne kadar yayınlanan en olumsuz rapor olacağı bildirildi.

Paylaş

Alman haftalık Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung'un haberine göre, raporda Türkiye'de hukuk devleti ve ifade özgürlüğü alanlarındaki gerilemeye dikkat çekiliyor.

DWelle Türkçe’ye göre, Çarşamba günü yayımlanacak olan İlerleme Raporunda Türkiye’ye zayıf not veriliyor. Türkiye'de hukuk devleti ve ifade özgürlüğü alanlarındaki gerilemeye dikkat çekildiği yaklaşık 100 sayfalık raporun taslağında, “Türkiye'de ulusal güvenlik ve terörle mücadeleye ilişkin yasaların uygulanmasında keyfi davranılıyor” deniliyor.

Avrupa Komisyonu’nun raporunda ayrıca 15 Temmuz darbe girişiminden bu yana çok sayıda gazetecinin tutuklanması ve medya kuruluşunun kapatılmasının ciddi bir kaygıyla izlendiğine vurgu yapılıyor.

Raporda, adaletin bağımsızlığı konusunda da gerileme yaşandığına, darbe girişimi sonrasında hakim ve savcıların yaklaşık beşte birinin görevden uzaklaştırıldığına dikkat çekiliyor.

AB Komisyonu Olağanüstü Hal (OHAL) döneminde zanlıların hakim karşısına çıkartılmadan 30 güne kadar gözaltında tutulmasını eleştiriyor. Raporda ayrıca tutuklu ve mahkumlara yönelik işkence iddiaları dile getiriliyor. AB Komisyonu, bu konuda uluslararası sivil toplum kuruluşları tarafından yayınlanan raporlara dikkat çekiyor.(DIŞ HABERLER) 
 

ÖNCEKİ HABER

Leyla Çiçek: Çocukken belediye başkanı olmak istiyormuş

SONRAKİ HABER

Veysel Atılgan: Kendime kanat yapsam uçabilir miyim anne?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...