06 Kasım 2016 07:18

Muğla genelindeki 260 öğretmene sürgün

Eğitim Sen Marmaris Şube Başkanı Altan Kumbasar, ilçede 56, il genelinde ise 260 öğretmenin sürgün edileceğini belirtti.

Paylaş

Eğitim Sen Marmaris Şube Başkanı Altan Kumbasar, geçen yıl 29 Aralık'ta yaptıkları 1 günlük iş bırakma eylemi nedeniyle sendikaya bağlı, ilçede 56, il genelinde ise 260 öğretmenin diğer illere atanacağını belirtti. Kumbasar, sürgünün öğrencileri mağdur edeceğini dile getirdi. 

Eğitim-Sen Marmaris Şube Başkanı Altan Kumbasar, geçen yıl 29 Aralık'ta, Güneydoğu'daki öğrencilerin eğitim hakkının ellerinden alındığı gerekçesiyle Eğitim Sen olarak 'Savaşa değil eğitime bütçe ayıralım' sloganıyla eylem yaptıklarını hatırlattı. Kumbasar, bu nedenle, Cumhuriyet tarihinde Muğla'daki 'En büyük sürgün vakası' ile  karşı karşıya kaldıklarını belirtti. Kumbasar, şunları söyledi:

"Muğla'dan 260 öğretmen, Marmaris'ten ise 56 öğretmen eyleme destek verdi. Aradan geçen zamanda OHAL'in başlamasıyla bizlere soruşturmalar açılmaya başladı. Savunmalarımız istendi. Fethiye'de eyleme katılan öğretmenlerin il dışına tayini önerildi. Bunun anlamı; Muğla'da 260 öğretmenin il dışına tayini çıkarılacak. Bunun bilgisine ulaştık. Marmaris'te öğretmenlerden savunmalar istendi. Bunun sonunda da il dışı tayinleri önerilecek. Sadece öğretmenler değil, öğrenciler de mağdur edilecek. Muğla genelinde eğitime değer veren, bilimsel eğitimle bütünleşmiş eğitimcileri eğitimin içerisinden çıkartmak istiyorlar. Demokratik, laik, Atatürkçü öğretmenleri bu sistemin içerisinden çıkartıp kendi adamlarını yerleştirmeye çalışacaklar."  

Eğitimin kutsal olduğunu, öğretmen olarak vatan toprağının her karışında mesleği yapmaktan şeref duyacaklarını belirten Kumbasar, şöyle devam etti:

"Bize verilen bu cezalarla esasen öğrenci ve veliler mağdur ediliyor. Öğretmen olarak her karış toprakta eğitim vermeye hazırız. Ancak önümüzde TEOG gibi sınavlar var. Öğretmenlerin il dışına sürülürcesine tayin edilmesi öğrencileri mağdur edecek. Sadece Marmaris'te 3 bin öğrenci mağdur olacak. Muğla genelinde ise bu sayı 18 binleri bulacak." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Elektriği kesik evinde mumdan çıkan yangında öldü

SONRAKİ HABER

HDP: Yasama faaliyetlerinden çekiliyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...