05 Kasım 2016 15:09

Cumhuriyet sorgusundan: 'Gazeteye CIA ajanı geliyor muydu?'

Cumhuriyet gazetesi avukatları, sorgu sırasında yazar ve yöneticilere yöneltilen soruları aktardı.

Paylaş

Cumhuriyet gazetesinin, "PKK/KCK ve FETÖ/PDY'ye üye olmamakla beraber örgüt adına faaliyette bulunmak" iddiasıyla tutuklanan yönetici ve yazarlarına "Gazeteye CIA ajanı geliyor muydu?" "Oray Eğin'in Sözcü'de yayımlanan yazısı hakkında ne düşünüyorsunuz?",  "Mustafa Balbay, 'Cumhuriyet'te FETO'culuktan Kürtçülüğe kadar her şey serbest, CHP milletvekili olarak yazı yazmak yasak' diyor, Bu tweette iddia edildiği şekilde haber yapılmıştır mıdır, genel yayın yönetmenlerine talimat verdiniz mi?", "Nereden talimat alıyorsunuz?" soruları da yöneltildiği öğrenildi.

Cumhuriyet Gazetesi soruşturmasında mahkemeye sevk edilen Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri Hakan Karasinir, Bülent Utku, Güray Tekin Öz, Mustafa Kemal Güngör, Önder Çelik, Kitap Eki Genel Yayın Yönetmeni Turhan Günay, Yazar Kadri Gürsel ve Karikatürist Musa Kart, "Silahlı terör örgütüne üye olmamakla beraber örgüt adına faaliyette bulunmak" gerekçesiyle bugün tutuklanmıştı.

Aydın  Engin, Hikmet Çetinkaya, Günseli Özaltay ve Bülent Yener adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Cumhuriyet gazetesi avukatları, sorguya dair ayrıntıları T24'ten Miray Tamer'e anlattı. Haberin ayrıntıları için tıklayınız. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Ekmek ve Gül’le kadınlar ortaklaşacak

SONRAKİ HABER

SINIRLARIN ÖTESİNDE

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...