05 Kasım 2016 12:32

Ankara’da karikatür sürgünü!

Eğitim Sen Yöneticisi öğretmen karikatür paylaştığı için sürgün edildi.

Paylaş

Birkan BULUT
Ankara

Eğitim Sen Ankara 4 No’lu Şubesi Örgütlenme Sekreteri Gülhan Şimşek, Evrensel’in Karikatüristi Sefer Selvi’nin ‘Kral Çıplak’ adlı karikatürünü sosyal medyada paylaştı. Şimşek bunun üzerine ‘cumhurbaşkanına hakaret’ gerekçesiyle evinden 80. kilometre uzakta bir okula sürgün edildi.

Cumhurbaşkanına hakaret cezalarına bir yenisi daha eklendi. Eğitim Sen Ankara 4 No’lu Şubesi Örgütlenme Sekreteri Öğretmen Gülhan Şimşek, sosyal medya hesabından gazetemizde yayımlanan Sefer Selvi’nin karikatürünü paylaşmıştı. Sokağa çıkma yasakları nedeniyle ünlü fıkradaki krala benzemekle eleştirilen Erdoğan’ın karikatürü, öğretmen Şimşek’e sürgün cezası getirdi. Evine 80 kilometre uzaklıkta bulunan Gölbaşı Karagedik Mahallesi’nde Ali Güder Çok Programlı Lisesine sürgün edilen Şimşek, karara tepki gösterdi.

Olaya ilişkin Eğitim Sen Ankara 4 No’lu Şube tarafından düzenlenen basın açıklamasında konuşan Şimşek, “Sosyal medya üzerinden Karikatürist Sefer Selvi’nin Kral Çıplak adlı karikatürünü paylaşmam gerekçe edilerek, cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla, savunmam alınmadan sürgün edildim. Elbette ki siyasal iktidarın üzerimizdeki hiçbir baskısı bizleri gerçekleri söylemekten alıkoyamayacak ve mücadeleden vazgeçiremeyecek” dedi.

Basın açıklamasını okuyan Eğitim Sen Ankara 4 No’lu Şube Başkanı Deniz Şeker de ülkede yaşanan hukuksuzlukların son örneklerinden biriyle karşı karşıya olduklarını söyledi.  Şimşek’in Sincan Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi felsefe öğretmeni olduğunu belirten Şeker, bu sürgünlerin, cezaların hiçbir yasal dayanağı olmadığını dile getirdi. Şeker, “OHAL KHK’leri dayanak yapılarak kamuda gerçekleştirilen açığa almalar ve ihraçlar, siyasi iktidarın elinde tehlikeli bir silaha dönüşmüş durumdadır. Gerek ulusal, gerekse uluslararası hukukun en temel ilkeleri ayaklar altına alınarak yapılan ihraçlar ve açığa almaların somut hukuki deliller bir tarafa büyük ölçüde keyfi, siyasi fişlemeler üzerinden yapıldığı, mülki amirler ve yandaş sendikanın, intikam duygusuyla listeler oluşturduğu konusunda en ufak bir şüphemiz yoktur. İhraç edilen üyelerimiz başta olmak üzere, hangi siyasi görüşten olursa olsun haksız ve hukuksuz bir şekilde ihraç edilen, açığa alınan ve sürülen herkes için hukuksal ve örgütsel mücadeleyi sürdüreceğimiz bilinmelidir” diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

‘Vekiller ve gözaltındakiler serbest bırakılsın’

SONRAKİ HABER

Kayyım atandı işçiler işsiz kaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa