04 Kasım 2016 19:35

‘Yolumuz uzun, ama yılmayacağız’

TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası, İÜ’deki görevinden ihraç edilen yönetim kurulu üyeleri Yrd. Doç. Dr Savaş Karabulut için açıklama yaptı.

Paylaş

TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası, son çıkartılan kanun hükmünde kararnameyle, İstanbul Üniversitesindeki görevinden ihraç edilen yönetim kurulu üyeleri Yrd. Doç. Dr Savaş Karabulut için açıklama yaptı. Jeofizik Mühendisleri Odasında gerçekleşen açıklamaya TMMOB İstanbul İKK Sekreteri Cevahir Efe Akçelik, TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Şahan ve Savaş Karabulut katıldı.

Karşılık beklemeden halkın yanında yer aldıklarını vurgulayan Savaş Karabulut ise, şu ana kadar sadece toplumsal alanda mücadele verdiklerini ancak bundan sonra mücadele alanlarının siyasi olduğunu belirtti. İhraç edilen akademisyenlerin listelerinin kim tarafından  hazırlandığını soran Karabulut, “Üniversitemizde işten atılan 11 arkadaşımız var bu arkadaşlarımızın hepsi Eğitim Sen’li ve sevilen arkadaşlardı” dedi. İhraç kararının yalnızca Bakanlar Kurulu tarafından değil İstanbul Üniversitesinin mevcut rektörü tarafından da alındığını söyleyen Koca, “Bizi teslim alamazlar, yolumuz uzun ama yılmayacağız” dedi.

‘İNTİKAM ALIRCASINA HAREKET EDİYORLAR’

TMMOB adına açıklama yapan TMMOB İstanbul İKK Sekreteri Cevahir Efe Akçelik ise, darbeyle hesaplaşma adı altında çıkartılan KHK’leri, ‘cadı avı’ olarak değerlendirdi. Darbe soruşturması adı altında medya organlarının kapatılması ve gazetecilerin tutuklanmasına tepki gösteren Akçelik, “Bir yandan da akademiye yönelik hukuksuz uygulamalarla üniversiteler, YÖK’e verilen emirler doğrultusunda çağdaşlıktan uzak rektörler tarafından yeniden şekillendirilmeye çalışılmaktadır. Gerçekleştirilen saldırılarla, yıllardır eğitimin dinselleştirilmesine, ticarileştirilmesine, cinsiyetçi ve ayrımcı politikalara direnen, laik-bilimsel-demokratik ve ana dilinde eğitimi savunan, emek, barış ve demokrasi mücadelesi yürüten akademisyenlerden intikam alırcasına hareket edilmekte ve bu saldırıyla ülkenin ilerici güçlerine de gözdağı verilmektedir” diye konuştu. Akçelik, TMMOB İstanbul İl Koordinasyonunun hukuksuz bir şekilde görevlerinden uzaklaştırılan akademisyenlerin ve  Yrd. Doç. Dr. Savaş Karabulut’un yanında olduklarını belirtti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Galatasaray'ı 2-1 yenen Başakşehir liderliğini sürdürdü

SONRAKİ HABER

Didim’de dayanışma çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...