22 Mayıs 2012 10:01

SGBP'den THY yönetimine kınama

SENDİKAL Güç Birliği Platformu (SGBP), Hava-İş Sendikası ile toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde prosedürel işlemlere itiraz eden, böylece süreyi uzatan Türk Hava Yolları (THY) yönetimini sert bir açıklama ile kınadı. SGBP Dönem Sözcüsü ve Tek Gıda-İş Başkanı Mustafa Türkel, emek mücadelesi

SGBP'den THY yönetimine kınama
Paylaş

SENDİKAL Güç Birliği Platformu (SGBP), Hava-İş Sendikası ile toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde prosedürel işlemlere itiraz eden, böylece süreyi uzatan Türk Hava Yolları (THY) yönetimini sert bir açıklama ile kınadı. SGBP Dönem Sözcüsü ve Tek Gıda-İş Başkanı Mustafa Türkel, emek mücadelesi veren kişi ve kurumları, 23 Mayıs Çarşamba günü saat 12.15’te THY Genel Müdürlüğü önündeki eyleme katılmaya çağırdı.

SİYASİ TEZGAH

Türkel yaptığı açıklamada, THY yönetiminin toplusözleşme sürecini baltalamayı amaçladığını söyledi. Hava-İş Sendikasını muhalif ve bağımsız duruşu nedeniyle cezalandırmak ve gözdağı verilmek istendiğini belirten Türkel, sendika üyelerini tehdit etmek ve çalışanların örgütlü mücadelesini sindirmek isteyen THY yönetimini kınadığı ifade etti.

Türkel ayrıca şunları ifade etti: “Tam bu aşamada bir AKP milletvekilinin havacılık iş kolunda grev yasağı getirilmesine ilişkin yeni bir Kanun teklifini TBMM’ye sunması, aslında çok yönlü bir siyasi tezgahla karşı karşıya olduğumuzun açık ispatıdır. Hukuk tarihimizde emsali görülmemiş bir kötü niyet örneği sergileyen THY yönetimini şiddetle kınıyoruz. Keza meseleye bakan mahkemenin duruşmayı yasa hilafına 4 ay gibi bir süre sonraya atmış olmasıyla, yargının siyasallaşması noktasında gelinen durumu da ibretle ve dehşetle izliyoruz.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

EMEP: Tüm emekçiler greve

SONRAKİ HABER

OECD’den Türkiye raporu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...