04 Kasım 2016 17:57

Cumhuriyet’in 9 yönetici ve yazarı hakkında tutuklama talebi

Cumhuriyet gazetesinin 31 Ekim’den bu yana gözaltında bulunan 9 yöneticisi ve yazarı tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Paylaş

“PKK/KCK ve FETÖ/PYD terör örgütleri adına suç işledikleri” iddiasıyla 31 Ekim’de gözaltına alınan Cumhuriyet gazetesi yazar ve yöneticilerinden aralarında Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu ve Yayın Danışmanı Kadri Gürsel'in de yer aldığı 9'u "Terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" suçundan tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen diğer yazar ve yöneticilerin isimleri ve görevleri şöyle: Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri Hakan Kara, Musa Kart, Bülent Utku, Güray Öz, Mustafa Kemal Güngör, Önder Çelik ve Cumhuriyet Kitap Eki Genel Yayın Yönetmeni Turhan Günay.

AYDIN ENGİN VE HİKMET ÇETİNKAYA SERBEST BIRAKILDI

Savcılık, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgulamaları tamamlanan yazarlar Hikmet Çetinkaya ile Aydın Engin'in sağlık sorunları ve yaş durumunu gerekçe göstererek adli kontrol talebiyle serbest bırakılmalarını istedi.

Hikmet Çetinkaya ve Aydın Engin, saat 01.50 sıralarında adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

Gözaltında bulunan Günseli Özaltay ve Bülent Yener ise serbest bırakıldı. Günseli Özaltay, Cumhuriyet gazetesinin şimdiki, Bülent Yener daha önceki muhasebe müdürü. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gözaltındaki Sebahat Tuncel'in mesajı: Mutalaka kazanacağız

SONRAKİ HABER

Demirtaş Edirne, Yüksekdağ ise Kocaeli F Tipi cezaevinde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...