04 Kasım 2016 14:43

SODEV’den demokrasi çağrısı

SODEV yaptığı açıklamayla, demokrasi ile ifade ve basın özgürlüklerindeki kısıtlamaların, ülkenin güvenlik ve huzuruna hizmet etmeyeceğini söyledi.

Paylaş

Sosyal Demokrasi Vakfı (SODEV), yaptığı açıklamayla demokrasi ve özgürlükler üzerindeki kısıtlamaların son bulmasını istedi. 18 yazar ve yöneticisi gözaltına alınan Cumhuriyet gazetesine destek verilen açıklamada, yaratılan baskı ve gerilim ortamının ülkenin huzuruna hizmet etmeyeceği belirtildi. SODEV Başkanı Erol Kızılelma imzasıyla yayınlanan açıklamada “14 yıllık AKP iktidarının büyük yanlışlar içeren politikaları nedeniyle ülkemiz, rejim, güvenlik ve ülke bütünlüğü açısından çok tehlikeli yerlere savrulmaktadır” denildi.

Basın, akademi, siyaset gibi tüm düşünsel alanlardaki yargılamalarda tutukluluk durumuna başvurulmasının yanlış olduğu belirtilen açıklamada, tutuklu olan bilim insanları, gazeteciler ve siyasetçilerin biran önce serbest bırakılması istendi. Açıklamada “Özellikle, Cumhuriyet Gazetesi özelinde bütün muhalif medyaya ve siyasal yaşama yönelik baskılardan AKP iktidarını sorumlu tutuyor ve kınıyoruz. Seçilmişlerin görevlerini yapmalarının engellenmesini, halkın iradesinin yok sayılması olarak görüyoruz” denildi.

Açıklamada demokrasi ile ifade ve basın özgürlükleri üzerindeki kısıtlamaların, ülkenin güvenlik ve huzuruna hizmet etmeyeceği vurgulandı.

SODEV açıklamada, başta CHP olmak üzere siyasi partilerin, kitle örgütlerinin, sendika ve meslek örgütlerinin üzerlerine düşen sorumluluğu savsaklamadan, ertelemeden ve birlikte hareket ederek yerine getirmesi gerektiğine dikkat çekti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Hangi HDP vekilleri tutuklandı, hangileri serbest bırakıldı?

SONRAKİ HABER

‘İrademize sahip çıkma zamanı’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...