04 Kasım 2016 14:47

HDP ile görüşmeye gelen Alman bakandan Türkiye’ye eleştiri

Almanya Devlet Bakanı Böhmer, HDP milletvekillerinin gözaltına alınmasını eleştirdi.

Paylaş

Almanya’dan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ile görüşmek üzere Türkiye’ye gelen Almanya Devlet Bakanı Böhmer, Türkiye’de kabine üyeleriyle yaptığı görüşmede gözaltıları eleştirdi.

Almanya Büyükelçiliği’nin bilgi notuna göre Almanya Federal Cumhuriyeti Devlet Bakanı Prof. Maria Böhmer beraberindeki heyetle Figen Yüksekdağ ile bir görüşme yapacaktı. Ancak Yüksekdağ gözaltına alındı.

Devlet Bakanı Böhmer, Spor ve Gençlik Bakanı Çağatay Kılıç ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız ile bir görüşme yaptı. Görüşmede Böhmer’in endişelerini dile getirdiği belirtilen bilgi notunda, Alman Bakan'ın “Milletvekillerinin haklarının korunması işleyen bir demokrasinin önemli göstergesidir. Medya, sivil toplum, akademisyenler ve muhalif siyasetçilere karşı neredeyse her gün alınan tedbirler ve idam cezası üzerine tartışmalar karşısında Türkiye’de demokrasi ve hukuk devletinin geleceğine ve istikrarına ilişkin büyük endişeler taşımaktayım" ifadelerine yer verildi.

Siyasetçilere, gazetecilere, akademisyenlere ve kitle örgütü temsilcilerine karşı terör suçlamalarının giderek arttığına dikkat çeken Böhmer’in "Tüm siyasi aktörlere PKK’yi şiddetten ve terörden vazgeçirmeleri konusunda tüm imkânlarını kullanmaları için çağrıda bulunuyorum. Türk Hükümeti’yle yaptığım görüşmelerde, Federal Hükümet’in Kürt sorununa ilişkin siyasi bir çözümün bulunması konusundaki beklentisini ifade ettim” dediği ifade edildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Referanduma OHAL engeli

SONRAKİ HABER

Hangi HDP vekilleri tutuklandı, hangileri serbest bırakıldı?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa