04 Kasım 2016 14:39

Referanduma OHAL engeli

Bakırköy Kaymakamlığı, Bakırköy Belediyesi'nin Mega Yat Projesi için yapmak istediği referanduma OHAL kapsamında izin vermedi.

Paylaş

İstanbul Bakırköy’de yapılması planlanan Mega Yat Projesi için Pazar günü Özgürlük Meydanı’nda sandık kurarak referandum yapacağını açıklayan Bakırköy Belediyesi’ne, Kaymakamlıktan onay çıkmadı.

Kaymakamlık, OHAL ve referandum düzenleme için geçerli olan mevzuat aykırı olduğunu belirterek referandumun yapılmasına izin vermedi. Bakırköy Belediyesi’nin, Ataköy sahiline Dati Holding tarafından inşa edeceği projenin geleceğine ilişkin halkın görüşünün alınması için Pazar günü referandum düzenleyeceğini duyurmasının ardından Bakırköy Kaymakamlığı’ndan açıklama geldi. İlçe Emniyet Müdürlüğü Bakırköy Belediyesi’ne gönderdiği yazı ile “söz konusu halk oylamasının yapılması uygun olmadığını” bildirdi. Kaymakamlığın Belediyeye gönderdiği yazı şöyle: “Konuyla ilgili izlenilmesi gereken yasal süreç hakkında bilgi talep edilmektedir. Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda halk oylaması gerçekleştirme talebi mer’i mevzuata aykırı olduğundan OHAL kapsamında söz konusu halk oylamasının yapılması uygun görülmemiştir.” (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Fikri Sağlar: Yaşananlar 94’ten daha beter!

SONRAKİ HABER

HDP ile görüşmeye gelen Alman bakandan Türkiye’ye eleştiri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...