04 Kasım 2016 14:41

Fikri Sağlar: Yaşananlar 94’ten daha beter!

CHP Milletvekili Fikri Sağlar HDP milletvekillerinin tutuklanmasına ilişkin açıklama yayımladı.

Paylaş

CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar HDP milletvekillerinin tutuklanmasına yaptığı yazılı açıklamayla tepki gösterdi. Milletvekillerin tutuklanmasını “94’ten daha beter!” diye değerlendiren Sağlar, 7 Haziran seçim sonuçları ile parlamentoyu yok sayan AKP hükümetinin yandaş medya ve yargı ile ülkeyi içinden çıkılmaz bir kaosa sürüklediğini ifade etti.

Evrensel huhuk ilkelerinin hiçe sayılarak Cumhuriyet gazetesi yazar ve yöneticileriyle HDP milletvekillerinin gözaltına alınarak tutuklandığına dikkat çeken Sağlar, hükümetin kendinden olmayan herkesi suçlu olarak gördüğüne dikkat çekti.

Başarısız olan darbe girişimi sonrası toplumsal barışı sağlamanın mümkün olduğunu dile getiren CHP Milletvekili, “KHK’ler ile parlamento sistem dışı bırakılarak tek adam yönetimine geçilerek bu fırsat yok edilmiştir. Darbecilerin cezalandırılması ile başlayan operasyonlar, giderek muhalif olan herkesi içine almaya başlamış, suçluların cezalandırılması yerine; AKP’ye biat etmeyenlerin suçlanması halini almıştır” ifadelerini kullandı.

Bahçeli-Erdoğan görüşmesi sonrası HDP’ye yapılan operasyonun manidar olduğunu vurgulayan Sağlar, “Yeni ortaklık ile, özgürlüklerle diktatörlük, insan hakları ile otoriterlik birbirine karışacak; Laik, demokratik cumhuriyet zora sokulacaktır. Ülke bir yandan Ortadoğu bataklığında savaşırken, bir taraftan da iç kargaşa ile önü alınmaz bir felakete sürüklenmektedir. Bugün aydınlara ve HDP’li milletvekillerine yapılanlar, 1994 olaylarından daha da beterdir. Eğer mezhepsel ve ırksal bir iç savaş çıkarsa bilinsin ki müsebbibi AKP iktidarı olacaktır. Ancak unutulmasın ki; Tek adam propagandasını yürütenler elbet bir gün tarih önünde hesap vereceklerdir” açıklamasında bulundu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Dersimli emekçilerden HDP operasyonuna tepki

SONRAKİ HABER

Referanduma OHAL engeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...