04 Kasım 2016 13:54

Evrensel Basım Yayın: Durmuyoruz, devam ediyoruz!

Evrensel Basım Yayın, 675 sayılı KHK ile faaliyetlerinin engellenmesine ilişkin açıklama yayımladı.

Paylaş

Doğa Basın Yayın şirketi bünyesindeki Evrensel Basım Yayın, 675 sayılı KHK ile faaliyetlerinin fiili olarak engellenmesine ilişkin açıklama yayımladı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Bir süredir, tutuklanan yazarlar ve gazeteciler, kapatılan medya ve basın organları nedeniyle bir araya geldiğimiz “dayanışma günleri”nde dile getirmiştik: Mesleğimizi yerine getiremeyecek bir sürece doğru gidiyoruz, yayıncılık yapamayacağımız günlerin geleceğinden endişe duyuyoruz.

Nitekim, 3 Ekim’de kararı alınan ve 29 Ekim Cumartesi akşamı Resmî Gazete’de yayımlanan 675 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile, yayın grubumuzda faaliyet gösteren aylık kültür-sanat ve edebiyat dergisi Evrensel Kültür, aylık sosyalist teori ve politika dergisi Özgürlük Dünyası, Kürtçe-Türkçe yayımlanan iki aylık kültür-sanat ve politika dergisi Tîroj kapatıldı. 30 Ekim Pazar günü dergilerimizin faaliyet yürüttüğü ofisimiz, özel tim polis ekipleri nezaretinde mühürlendi.

Yayınevimizin de bağlı olduğu Doğa Basın Yayın şirketine yönelik herhangi bir kapatma kararı olmamasına rağmen, tüm hesaplarımız ve mal varlığımız bloke edildi. Dolayısıyla ana faaliyet alanımız olan kitap yayıncılığımız da fiilen engellendi.

Biz bu fiili engelleme durumunu kabullenmiyoruz! Bu süreçte tüm hukuki yollara başvuruyor, yayınevimizin faaliyetinin önündeki bu engeli kaldırmak için her türlü girişimde bulunuyoruz.

Çalışmalarımızı aynı azimle sürdürürken, “Durmuyoruz, devam ediyoruz!” diyoruz.

Bu zor günleri siz sevgili dostlarımızla; yazarlarımız, çizerlerimiz, şairlerimiz, çevirmenlerimiz, editörlerimizle, düşüncelerin kitap haline gelip okura ulaşmasında emeği geçen herkesle birlikte aşacağımıza inancımız tam. Sizlerin katkınıza, dayanışma gücünüze güveniyoruz. Biz; yazmaya, çeviriye, mizanpaja, tasarıma, redaksiyona, tashihe devam ediyoruz! Söyleşmeye, okumaya, okutmaya, yayıncılığa devam ediyoruz! Hep birlikte “Devam ediyoruz!” demeye çağırıyoruz.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Cumhuriyet gazetesinde nöbet sürüyor

SONRAKİ HABER

Taşdemir: Medya sahiplerinin iktidar yandaşlığı araştırılsın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...