04 Kasım 2016 13:21

KESK: Toplumu nefessiz bırakma çabası!

KESK HDP milletvekillerine dönük operasyona ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Paylaş

KESK yazılı bir açıklamayla HDP’li vekillere yönelik gözaltı ve tutuklamalara tepki gösterdi. Demokratik siyaset yollarının kapatmanın toplumu nefessiz bırakmaya dönük olduğunu belirten KESK, darbe uygulamalarına karşı birleşik mücadele çağrısı yapıldı.

Gelişmelerin Türkiye’nin geleceği ve demokrasi açısından endişe verici olduğu belirtilen açıklamada, “Neredeyse Hitler’inkini aratmayacak bir faşizm üzerimize abanıyor” nitelemesi yer aldı.

HDP’ye yönelik operasyonun demokratik siyaset kanallarına yapılan bir darbe olduğu dile getirilen açıklamada, “Demokratik siyaset kanallarını kapatmak faşizmin ve diktatörlüğün ulaştığı boyutu gözler önüne sermektedir. Faşizm, bütün aygıt ve mekanizmalarıyla toplumu nefessiz bırakmaya, fiili rejimini meşrulaştırmaya çalışmaktadır. Bu ülkenin geleceği normsuzluğa, hukuksuzluğa ve faşizme teslim edilemez. Çözüm darbe ve sivil darbe uygulamaları değil tam demokratikleşmedir. Gün, daha fazla zaman kaybetmeden demokrasiden yana, faşizme karşı birleşik mücadele günüdür” denildi. Açıklamada gözaltına alınan HDP Eş Genel Başkanları ve milletvekillerinin derhal serbest bırakılması çağrısı yapıldı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sunset’te eski işçilere ‘işten çık’ baskısı

SONRAKİ HABER

Saldırıya uğrayan sendikacı Gürpınar: Bu utanç onlara yeter

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...