04 Kasım 2016 10:41

ESP: Hukuksuzlukla mücadelemiz kararlılıkla devam edecek

Ezilenlerin Sosyalist Partisi Malatya il örgütü gözaltına alınan il yöneticilerine yapılan hukuksuz uygulamaları protesto etti.  

Paylaş

Malatya il binasında yapılan açıklamayı ESP üyesi  Zehra Mike okudu. Ezilenlerin Hukuk Bürosundan Avukat Kader Tunç ise gözaltında bulunan ESP üyeleri hakkında bilgi verdi.

‘HUKUKLA AÇIKLANACAK BİR SÜREÇ DEĞİL, SİYASİ BİR SÜREÇ’

OHAL bahane edilerek muhalifleri bastırma sürecinin işletildiğini söyleyen Tunç, “Her zaman olduğu gibi müvekkillerimizin yanındayız. Onları kendi hukukuna yani KHK rejimine uymak için zorlayacağız. Bu nedenle kamuoyunun desteğini bekliyoruz.     Hukukla açıklanacak bir süreç değil, siyasi bir süreç. Bu nedenle direnmek olumlu oluyor”dedi.

‘BARIŞ VE ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİNİ DEMOKRATİK PLATFORMLARDA SÜRDERECEĞİZ’

Toplumda bir homojenleştirme, tek tip insan profili yaratma, eğitimde ,sağlıkta , hizmet alanında çalışan emekçileri, ekmeğe aşa muhtaç ederek ,kendisine tabi tutmaya çalışan bir iktidar ile karşı karşıya olduklarını söyleyen  Mike, “Malatya ESP İl Başkanımız Mehmet Keleş , İl yöneticilerimiz Bedirhan Dönmez ,Serdar Yücekaya ,Hacı Çiçek , Ayşe Işık ve Hatice Zengin 1 kasım Salı gününden beri gözaltında tutulmaktadır. Dosyadaki gizlilik kararı öne sürülerek,hiçbir gerekçe gösterilmeden gözaltında tutmak, tutuklamak ve görevden almak ile sol sosyalist insanları sindiremezsiniz. KHK’larrejimi ,siyasi polisin keyfi tavrı dışında ,hukukla açıklayabileceğimiz herhangi bir durum söz konusu değildir. Bu nedenle bu hukuksuzluğa son verilerek arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu. (Malatya/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

HDP'li Hüda Kaya: Meclisten çekilmemiz söz konusu değil

SONRAKİ HABER

Didim’deki eyleme polis saldırısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...