22 Mayıs 2012 09:11

Kanada’da direnişin 100. günü

KANADA’nın Montreal kentinde üç aydan fazladır devam eden eylemler, hükümetin protestoları sona erdirmek için tasarladığı yasaya rağmen devam etti. Öğrenim harçlarının yükseltilmesini öngören yeni düzenlemelere karşı yapılmaya başlanan öğrenci protestoları, 100. günü geride bıraktı. Yetkililer, p

Kanada’da direnişin 100. günü
Paylaş

KANADA’nın Montreal kentinde üç aydan fazladır devam eden eylemler, hükümetin protestoları sona erdirmek için tasarladığı yasaya rağmen devam etti. Öğrenim harçlarının yükseltilmesini öngören yeni düzenlemelere karşı yapılmaya başlanan öğrenci protestoları, 100. günü geride bıraktı. Yetkililer, pazartesi günkü gösterilerde 300’den fazla kişinin tutuklandığı ve en az 10 kişinin yaralandığını belirtti.
Quebec bölgesi hükümeti, Cuma günü protestolarla ilgili acil yasa tasarısı hazırlayarak gösterilerin en az 8 saat öncesinden polise bildirilmesi şartını getirmişti. Bunun üzerine, pazartesi günü bildirilmeyen gösterilerin “illegal” olduğu gerekçesi ile yüzlerce kişi tutuklandı.
Şubattan bu yana 200’den fazla eylemin yapıldığı direnişin 100. günü, önceki gün yapılan büyük protesto gösterileri ile “kutlandı”.
Hack grubu Anonymous, Kanada hükümetine bağlı web siteleri çökerterek grubu destekledi. Öğrenciler, Michael Moore’un da aralarında bulunduğu ünlü isimler tarafından destekleniyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Yemen’deki saldırıyı El Kaide üstlendi

SONRAKİ HABER

İspanya’da okullar boşaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...