04 Kasım 2016 10:03

Ankara Katliamı davasına çağrı

KESK, DİSK,TMMOB, TTB ve 10 Ekim-der (10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği) Ankara Katliamı Davasına çağrı yaptı.

Paylaş

Cumhuriyet tarihinin en kanlı saldırısının davası başlıyor. 10 Ekim Ankara Katliamı’yla ilgili açılan davanın ilk duruşması, 7 Kasım Pazartesi günü Ankara 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde saat 10.00’da başlayacak. 

Bir yılın ardından adalet ve yüzleşme sürecinin başlayacağı davaya KESK, DİSK,TMMOB, TTB ve 10 Ekim-der (10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği) çağrı yaptı. Mülkiyeliler Birliği’nde gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan TMMOB Genel Başkanı Emin Koramaz, “10 Ekim’de emek için, barış için, demokrasi için buluşanlar olarak, 7 Kasım’da adalet için bir araya geleceğiz”dedi.

ADALET VE YÜZLEŞME SÜRECİ MAHKEMELERDE

Türkiye tarihinin en kanlı saldırısının ardından geçen bir yılda dava açıldı ve ilk duruşması pazartesi günü başlayacak. 10 Ekim’de, mitingi için çağrı yapan DİSK, KESK, TMMOB, TTB, bugün de yaşanan katliamının ardından adalet aramak için çağrı yapıyor. Ülkemizin her köşesine düşen acılarımızı paylaşarak, gözyaşlarımızı ve öfkemizi gizlemeden adalet için yeniden kucaklaşacağız diyen Koramaz şunları ifade etti;“Öfkeliyiz çünkü; bizi hedef alan bombaların ardından ambulans değil üzerimize TOMA’lar gönderdiler. Adı. Sanı, eşgali belli olan bombacıları Ankara’nın göbeğindekendilerini patlatana kadar yakamadılar. Emek-barış-demokrasi için ölenlerin ardından katliam sonrası yükselen oyları “müjde” diye duyurdular. İhmali olduğu müfettişlece tespit edilen kamu görevlilerinin yargılanmasını idari kararla engellediler. IŞİD canilerini “bey”, “öfkeli genç” diye masumlaştıranlar, katliamın birinci yıl dönümde Ankara Garı önünde acımızı paylaşmaya bile gaz bombalarıyla yanıt verdiler. IŞİD ele başları aylarca aramızda rahatça dolaşmışken, sağ yakalanabilecek iken susturulduklarına tanıklık ettik”.

BARIŞ VE KARDEŞLİĞİN DAVASI

10 Ekim Katliamı davasının, “Kendini patlattıktan sonra hukuka teslim olan 3-5 IŞİD’cinin yargılanması” olmadığı dile getiren Koramaz, 70 milyon insanı ateşe atanların yargılanmasının gerektiği bir dava olduğu belirtti. Amaçlarının “Türkiye’yi kan ve gözyaşıyla yoğurarak siyasi amaçlarını gerçekleştirmeye çalışanlardan hesap sormak” olduğunu aktaran Koramaz, yakılan ağıtlar hangi dilde olursa olsun yan yana geleceklerini söyledi. Davalarının işsizliğe, güvencesizliğe, yoksulluk sınırı altında yaşamaya, köleliğe mahkum edilmek istenen emeğin davası olduğunu söyleyen Koramaz, “Bizlere unutturulmak istenen barış ve kardeşliğin davasına, tüm halkımızı sahiplenmeye ve bulunduğu her yerde müdahil olmaya çağırıyoruz”dedi.(Ankara/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Riexinger:'Bir daha beni cezaevinde ziyaret edersin’ demişti

SONRAKİ HABER

'Toplum  kin ve şidddet ortamıyla beslenmeye çalışılıyor'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...