04 Kasım 2016 09:58

Riexinger:'Bir daha beni cezaevinde ziyaret edersin’ demişti

Almanya Sol Parti Eşbaşkanı Bernd Riexinger, Evrensel’e yaptığı açıklamada Türkiye’nin açıktan faşizme gittiğini söyledi.

Paylaş

Almanya Sol Parti Eşbaşkanı Bernd Riexinger, Evrensel’e yaptığı açıklamada HDP operasyonunu ‘şaşkınlıkla’ öğrendiğini belirterek, son gözaltılarla birlikte Türkiye’nin ‘açıktan faşizme gittiği’ni söyledi. Riexinger, HDP milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılmasından sonra siyasi olarak Selahattin Demirtaş’ı “siyasi koruma”ya almıştı.

‘BİR DAHA BENİ CEZAEVİNDE ZİYARET EDERSİN’ DEMİŞTİ

Riexinger gazetemize yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Özellikle Demirtaş’ın gözaltına alınması kişisel olarak beni sarstı. En son kendisiyle Köln’de yaptığım görüşmede ve daha önce Diyarbakır’da ziyaret ettiğimde, ‘Bir daha beni büyük bir olasılıkla cezaevinde ziyaret edersin’ demişti. Şimdi dediği olu. Bana göre Erdoğan’ın asıl amacı HDP ve demokratik muhalefeti yok etmektir. Şu anda Türkiye’de bir diktatörlüğün hazırlıkları yapılıyor. Sol Parti olarak her iki HDP eşbaşkanı ve milletvekillerinin derhal serbest bırakılmasını istiyoruz” dedi.

ALMAN HÜKÜMETİNE ÇAĞRI YAPTI

Türkiye’de rejiminin çoktan kırmızı çizgileri aştığını, HDP başkanları ve milletvekillerinin gözaltına alınmasının da bunun bir ifadesi olduğunu söyleyen Riexinger, aylardır keyfi olarak muhaliflere yönelik baskıların yapıldığını ve bunların korkunç düzeye ulaştığını vurguladı.

Alman hükümetinin uzun süredir Erdoğan’ın yaptıkları karşısında sessiz kaldığını söyleyen Riexinger, Merkel hükümetinden somut olarak Türkiye’de silah satışının durdurulmasını, sığınmacı anlaşmasının iptal edilmesini, AB ile üyelik müzakerelerinin durdurulmasını talep ettiklerini belirterek, “Türkiye’deki demokrasi demokrasi güçleri ve Kürt halkı ile dayanışmamız devam edecek. Bu temelde pazartesi günü bir grup milletvekili arkadaşımız Türkiye’ye gidecek ve temaslarda bulunacak. Almanya’da da her türlü dayanışma eylemimiz devam edecek” dedi. (Köln/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Gönül Ülkü sahneden uğurlandı

SONRAKİ HABER

Ankara Katliamı davasına çağrı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...