04 Kasım 2016 09:22

HDP'lilerin gözaltına alınmasına İzmir'den de tepki 

HDP Eş Genel Başkanlarının ve milletvekillerinin gözaltına alınması İzmir'de de protesto edildi. 

Paylaş

HDP İl Örgütü'nün çağrısıyla Konak Eski Sümerbank önünde bir araya gelen kitle "Eş Başkanıma Dokunma", "Vekilim İrademdir. İradame Dokunma" yazılı pankartlar açtı. Emek ve demokrasi güçlerinin temsilcilerinin de katıldığı açıklamada "Baskılar Bizi Yıldırımaz", "Direne Direne Kazanacağız", "Susma Sustukça Sıra Sana Gelecek" sloganlarını attı. 

Kitle burada oturma eylemi yapmak istedi ancak bu İzmir Emniyeti'ne takıldı. Güvenlik Şube ekipleri yaptıkları uyarılarla kitlenin dağılmasını istedi ve sadece basın açıklamasına izin verdiklerini belirtti. Kitlenin dağılmaması ve sloganların atılması üzerine kısa bir süre gerginlik yaşandı. 

Açıklamada bulunan HDP İl Eş Başkanı Mahfuz Güleryüz "Bu ülkenin tarihine bir kara leke daha sürülmüştür. Hukuk kuralları ayaklar altına alınmıştır. Bu bir hukuksuzluk değil sadece birer utançtır. Bu utancı protesto etmek için sokaklarda olacağız. Bu zulme boyun eğmediğimizi göstereceğiz" dedi. Emniyetin oturma eylemine engel olmasına da değinen Güleryüz şunları söyledi "Biz bu ülkenin yurttaşlarıysak diğerleri gibi bize de alan açmak zorundasınız. Valiliğe, emniyete sesleniyorum. İkinci sınıf vatandaş muamelesinden vazgeçin. Bizi gözaltına almakla tehdit edenler bilsinler ki biz 40 yıldır sokaklardayız, gerekirse bir 100 daha direneceğiz". (İzmir/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

HDP operasyonuna dair İstanbul İl Binasında açıklama yapıldı

SONRAKİ HABER

HDP’den Meclis’te açıklama: Yılmayacağız, teslim olmayacağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...