04 Kasım 2016 09:13

HDP'lilerin gözaltına alınmasını protesto edenlere gözaltı

HDP Eş Başkanları ve milletvekilerine yönelik gözaltıları protesto etmek isteyenler gözaltına alındı.

Paylaş

HDP Eş Başkanları ve milletvekilerine yönelik gözaltıları Ankara’da Yüksel Caddesi’nde protesto etmek isteyen sendika, oda ve siyasi parti temsilcilerine polis izin vermedi. 

Mülkiyeliler Birliği önünde bir araya gelen kurum temsilcileri, İnsan Hakları Anıtı önüne geçmek istedi. Polis ise dışarıda basın açıklaması yapılmasına izin vermeyeceklerini belirtti. Aralarında DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve KESK Genel Başkanı Lami Özgen’in de olduğu kurum temsilcileriyle görüşen polis, açıklamaya izin vermedi. 

Açıklama için gelen insanları polisler uzaklaştırdı. Duruma tepki gösteren vatandaşlar “Baskılar bizi yıldıramaz” diye slogan attılar. Bunun üzerine çevik kuvvet polisleri hem Mülkiyeliler önündeki kurum temsilcilerine hem de desteğe gelenlere saldırdılar.

Aralarında Emek Partisi Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Fevzi Ayber ve Eğitim Sen Ankara 5 Nolu Şube Yöneticisi Aysun Gezen’in de bulunduğu 10'u aşkın kişi yere yatırılıp, ters kelepçelenerek gözaltına alındı. Yurttaşların tepkisi büyüyünce polis, caddeyi boşalttı. Polis biber gazı da kullandı. (Ankara/EVRENSEL)

 

(Fotoğraf: Ozan Çepni - Cumhuriyet)

(Fotoğraflar: Fevziye Çevik ve Burcu Yıldırım)

 

ÖNCEKİ HABER

Yıldırım'a göre HDP'lilerin gözaltıları 'Bu kadar basit'

SONRAKİ HABER

HDP operasyonuna dair İstanbul İl Binasında açıklama yapıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa