04 Kasım 2016 08:38

'HDP'lilerin Meclis grubunda arama yapıldı' iddiası

HDP Meclis çalışanları ve bazı milletvekilleri Meclis’te grup odalarına giremedi, girişimler sonrası girilen odaların dağınık olduğu ifade edildi.

Paylaş

Sultan ÖZER
Ankara

TBMM’de HDP Grup Başkanvekilleri, grup toplantı salonu ve personelinin bulunduğu ikinci katta arama yapıldığı öne sürüldü. Sabah saatlerinde odalara girilemezken, girişimler sonrası çalışanlar odalara girebildi. Parti sözcüsü Ayhan Bilgen de bu sabah grup odalarına giremediklerini belirterek iddiaları doğruladı. 

HDP Eşbaşkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş ile milletvekillerinin dün geceyarısı operasyonu ile gözaltına alınmasının ardından, parti merkezi ile birlikte Meclis’teki grup odaları da arandı. HDP Meclis çalışanları ve bazı milletvekilleri erken saatte geldikleri Meclis’te grup odalarına giremedi.

HDP grup başkanvekilleri, grup toplantı salonu ve personelinin bulunduğu Meclis’te ikinci katta polis araması yapıldığı iddia edildi. Erken saatte temizlik için gelen kat görevlileri anahtarları yerinde bulamazken, uzun girişimlerden sonra girilen odalarda dağınıklık olduğu ifade edildi. 

HDP Sözcüsü ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen de Meclis’te HDP grup salonunda basın toplantısında, “Bu basın toplantısını saat 10.00 genel merkezimizde yapamadığımız için buradayız. Dün gece gözaltılardan sonra grup başkanvekilimizi genel merkezimi basarak gözaltına aldılar. Sabah basın toplantısı yapma istemimize karşın genel merkezimiz abluka altında. Yurt dışından temsilcileri bile ulaşmadı. Parti grup odalarımıza bile sabah girmemize izin verilmedi. Anahtarlar verilmedi. Ancak uzun girişimlerden sonra odalara girebildik” dedi. 

ÖNCEKİ HABER

HDP Genel Merkezi önünde polis ablukası!

SONRAKİ HABER

Eğitim Sen: ‘Bu gidişata dur diyelim’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...