04 Kasım 2016 08:31

HDP Genel Merkezi önünde polis ablukası!

Gece polis baskını yapılan HDP Genel Merkezi polis ablukası altında tutuluyor.

Paylaş

HDP’li milletvekillerine dönük gece başlatılan operasyonun yankıları sürüyor. Gözaltına alınan milletvekillerinin adliyelerdeki ifade işlemleri sürerken; HDP Genel Merkezi ise abluka altına alınmış durumda.

HDP Genel Merkezi’nin bulunduğu sokak başları polis bariyerleriyle kapatıldı. Sokağa girişler kontrollü şekilde sağlanıyor. Çevrede çok sayıda polis ve zırhlı araç bulunduruluyor.

Operasyonlara ilişkin HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk, bina çevresine yaklaştırılmayan gazetecilere polis bariyerleri önünde açıklama yaptı. HDP çevresindeki ablukayı eleştiren Tuğluk, güvenlik iddiasıyla polis yığınağı yapıldığını öğrendiklerini ifade etti.

Örgütlerine HDP Genel Merkezi’ne gelmeleri yönünde bir çağrı yapılmadığını söyleyen Tuğluk, buna rağmen destek için gelenler olduğunu söyledi. Daha öncesinden HDP Genel Merkezi’nde bazı uluslar arası heyetlerin temsilcileriyle görüşmeler planlandığını ifade eden Tuğluk, polisin bu görüşmelere de izin vermeyeceğini söylediğini açıkladı.

Tuğluk’un ardından İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan da kısa bir açıklama yaptı. Operasyon haberi üzerine HDP’ye destek vermek üzere genel merkez binasına gelmek istediklerini söyleyen Türkdoğan, polis ablukası nedeniyle gerçekleştirilen engellemeye tepki gösterdi. Konuşmasında operasyona da tepki gösteren Türkdoğan, gözaltıların hiçbir demokratik usullere uymadığını söyledi ve “Kürt sorunu böyle çözülmez” dedi. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Figen Yüksekdağ tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi

SONRAKİ HABER

'HDP'lilerin Meclis grubunda arama yapıldı' iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...