04 Kasım 2016 07:30

Bakan Bozdağ: Hukuk önünde herkes eşit!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, HDP’li milletvekillerinin gözaltına alınmasıyla ilgili, "Herkese uygulanan hukuk milletvekillerine de uygulanıyor" dedi.

Paylaş

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, HDP’li milletvekillerinin gözaltına alınması hakkında açıklama yaptı.

Hukuk devleti önünde herkesin eşit olduğunu savunan Bozdağ, “Olan biten, Türkiye hukuk devleti, kanun önünde herkes eşit. Herkese uygulanan hukuk milletvekillerine de uygulanıyor. Eşitlikten niye rahatsız oluyorsunuz? Meclis’te görüşme yapıldı, 20 Mayıs 2016’da dokunulmazlıklar kaldırıldı” dedi.

Adalet Bakanı "Davetiye gidiyor, gelinmiyor, o zaman ne çare kalıyor? Zorla getirme çaresi kalıyor. 'Bugünkü uygulamayı yapma dışında yargının eline bir seçenek bıraktılar da buna rağmen zorla getirme kararı alındı' denirse o zaman ben hak veririm. Yok öyle bir şey. Onun için Türk yargısı, yasaların uygulanmasının engellenmesi veya imkansız hale getirilmesi için çalışma yapıldığında yargıya hangi kuralın uygulanması emrediliyorsa, o kuralı uygulamaktadır. Hukuka ve hukuk devletine sahip çıkmaktadır. Anayasamızın ve hukuk devletimizin gereklerini yerine getirmektedir. Bu doğal bir haktır" ifadelerini kullandı

Diyarbakır’da yaşanan patlamaya ilişkin de konuşan Adalet Bakanı, “Polis ve sivil şehitlerimiz var” ifadesini kullandı. Almanya’nın ‘teröre’ destek verdiğini öne süren Bozdağ, “Almanya’da bakın sayın Erdoğan vatandaşlara hitap etmek istedi, oranın mahkemesi karar aldı, konuşmasını engelledi. Ama aynı Almanya terör örgütü PKK’nın ele başının hitabına izin verdi. Endişe duyuyoruz diyor ya, bir ülkenin Cumhurbaşkanını konuşturmuyorlar” ifadesini kullandı. Adalet Bakanı terörle mücadele konusunda uluslararası toplumdan yeterince destek görmediklerini de söyledi. 

Bozdağ şu ifadeleri kullandı: “Çok net, uluslararası bir proje bu terör örgütü. Hem Türkiye’nin düşmanı, hem insanlığa düşman. Biz terörle mücadeleden vazgeçmeyeceğiz, bu örgütlerin birinci hedefi Türkiye’dir. Vatandaşların güvenliğini hedef alan terör örgütünü yok etmeye Türkiye’nin hakkı vardır. Uluslararası toplum destek veriyor mu? Yok. Almanya’da bakın sayın Erdoğan vatandaşlara hitap etmek istedi, oranın mahkemesi karar aldı, konuşmasını engelledi. Ama aynı Almanya terör örgütü PKK’nın ele başının hitabına izin verdi. Endişe duyuyoruz diyor ya, bir ülkenin Cumhurbaşkanını konuşturmuyorlar.” (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Almanya’dan HDP’li vekillerin gözaltına alınmasına tepki

SONRAKİ HABER

TMMOB: Bu operasyon bir arada yaşama umudumuza yapıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...