04 Kasım 2016 06:41

Adalet Bakanı’ndan Diyarbakır patlamasıyla ilgili açıklama

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Diyarbakır’daki patlamayla ilgili yaptığı açıklamada patlamada polis ve sivillerin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Paylaş

Bakan Bozdağ'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Polis ve sivil şehitlerimiz var. Şehitlerimize allahtan rahmet diliyorum. Türkiye terörle etkin bir mücadele yürütmektedir, birçok terör örgütüyle mücadele eden başka bir ülke yok. PKK, DEAŞ, TAK, FETÖ/PDY, DHKP-C, MLKP var... Ben sayarken artık harfleri karıştırıyorum, en az 10 terör örgütüyle eş zamanlı mücadele eden başka bir ülke yok. Başarılı olmamız için her türlü imkanımız var, tüm gücümüzü kullanıyoruz ama tamamen sonlandırma aşamasında netice alamadık. Eğitim başka yerlerde veriliyor, lojistik başka ülkeler tarafından sağlanıyor, silahlı temib ediyorlar. Terör örgütlerinin bir kısmını başka terör örgütlerine karşı kullanabiliyorlar, PYD'yi DEAŞ'a kullanıyor.

Bütün dünyanın süper güçleri orada, mazisi beş yıl bile olmayan bir avuç terörist yok edilemiyor, olabilir mi, olamaz. Yaklaşık 150 civarında ülkeden dini, dili, kültürü farklı Irak'a, Suriye'ye ölmek ve öldürülmek için ikna edilip getiriliyor. Evlatlarımızı bile aynı noktaya biz çekemezken devşirip ölmek ve öldürmek üzere kimler ikna ediyorlar?

Çok net, uluslararası bir proje bu terör örgütü. Hem Türkiye'nin düşmanı, hem insanlığa düşman. Biz terörle mücadeleden vazgeçmeyeceğiz, bu örgütlerin birinci hedefi Türkiye'dir. Vatandaşların güvenliğini hedef alan terör örgütünü yok etmeye Türkiye'nin hakkı vardır. Uluslararası toplum destek veriyor mu? Yok. Almanya'da bakın sayın Erdoğan vatandaşlara hitap etmek istedi, oranın mahkemesi karar aldı, konuşmasını engelledi. Ama aynı Almanya terör örgütü PKK'nın ele başının hitabına izin verdi. Endişe duyuyoruz diyor ya, bir ülkenin Cumhurbaşkanını konuşturmuyorlar.

Mahkeme var diyorlar bizde mahkeme karar alınca bağımsız değil diyorlar. Kimse bize bunu anlatmasın. Aynı şekilde başka ülkelerde de aynısını gördük. NSU davası var, Türkleri canlı canlı yaktılar 2011'den beri devam ediyor. Bir mesafe alındı mı? Alınmadı. Büyükelçiliğimizin oraya gitmesine dahi izin vermediler. Türkiye tepkisini koyunca sonra başka yollar buldular. İşin tarafı Türkiye, temsilcilerin veya büyükelçilerin davayı takip etmesine neden izin vermediler? Siz özgür bir ülke gibi davranmıyorsunuz dediğimizde biz ileri demokrasiyiz diyorlar. " (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

HDP'nin basın toplantısına polis sansürü

SONRAKİ HABER

İhsan Çaralan’a “Cumhurbaşkanına hakaret’ davası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...