04 Kasım 2016 05:15

Yüksekdağ ve Önder Diyarbakır’a gönderildi

Ankara'da gözaltına alınan Figen Yüksekdağ ve Sırrı Süreyya Önder'in gözaltı işlemlerinden sonra Diyarbakır'a gönderildiği bildirildi.

Paylaş

Ankara’da gözaltına alınan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ile Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in gözaltı işlemlerinin ardından Diyarbakır’a götürüldükleri belirtildi.

HDP Genel Merkezi’nden gözaltına alınan partinin Meclis Grup Başkanvekili İdris Baluken’in avukatlarıyla görüşmesine izin verilmedi. Baluken’in Bingöl’e gönderildiği ifade ediliyor.

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile birlikte Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir için yakalama kararının Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca verildiği öğrenildi.

Şırnak Milletvekilleri Leyla Birlik ve Ferhat Encü ile Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan hakkındaki soruşturmanın Şırnak Başsavcılığı tarafından yürütüldüğü belirtiliyor.

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken için yakalama kararını Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı’nın aldığı, Baluken’in uçakla Bingöl’e götürüldüğü iddia ediliyor.

Hakkari Milletvekilleri Abdullah Zeydan ve Selma Irmak hakkındaki yakalama kararlarını ise Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı’nın aldığı öğrenildi.

Henüz gözaltına alınmayan Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer hakkındaki soruşturmayı Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Hakkadir Milletvekili Nihat Akdoğan hakkındaki soruşturmayı ise Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı yürütüyor. 

Yurtdışında olan Van Milletvekili Tuğba Hezer Öztürk hakkındaki kararı ise Van Cumhuriyet Başsavcılığı’nın verdiği öğrenildi.

Yurtdışında olan HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız’la ilgili soruşturmanın Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülüyor. (HABER MERKEZİ) 
 

ÖNCEKİ HABER

Beştaş: Askeri darbeyi aşan bir sivil darbe yaşanıyor

SONRAKİ HABER

HDP'li Ayhan Bilgen: Siyasi tasfiye operasyonu yapılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa