04 Kasım 2016 04:30

HDP'li vekillerden operasyonlara tepki

Eş Başkanlar dahil HDP'li 11 milletvekilinin gözaltına alınmasına Pervin Buldan, Filiz Kerestecioğlu ve Ertuğrul Kürkçü'den tepki geldi.

Paylaş

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve HDP'li 9 vekilin daha gözaltına alındı. Operasyonlara HDP'li vekiller Buldan ve Filiz Kerestecioğlu'ndan tepki geldi.

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, HDP'li vekilleri  Ferhat Encü, Leyla Birlik, Selma Irmak, Abdullah Zeydan, İdris Baluken, Sırrı Süreyya Önder, Ziya Pir, Gülser Yıldırım, Nursel Aydoğan gözaltına alındı. Cumhuriyet gazetesine konuşan ve operasyonlara tepki gösteren HDP'li vekil Pervin Buldan ve Filiz Keresticioğlu şunları söyledi. 

PERVİN BULDAN: BİR AN ÖNCE BU HUKUKSUZLUĞA SON VERİLMELİ YARIN GEÇ OLABİLİR

Operasyonlara tepkisini dile getiren Buldan, "Aslında uzun süredir  beklediğimiz bir şeydi. Özellikle belediye başkanlarının tutuklanmasının ardından sıranın artık milletvekillerine geleceğine dair açıklamalar yapılıyordu. Bu akşam bir düğmeye basıldı. Eş Başkanlar ve 11 kişi gözaltına alındı. Elbette ki bu durum kabul edilebilir bir şey değil. Hukukun ve anayasanın ayaklar altına alıdığu bir süreç yaşıyoruz. Siyasi iradenin Türkiye'yi bir kaos ortamına sürükleyeceğinin bir işaretidir. Bunu kabul etmiyoruz. Bir partinin genel başkanları gözaltına alınamaz. Nasıl AKP milletvekilleri gözaltına alınamıyorsa. -ki onlar her türlü suçu işlemiş bulunuyor- Bu durum kabul edilemez. Bir an önce bu hukuksuzluğa son verilmeli. Yarın Türkiye'nin açısından çok geç olabilir. O yüzden bir an önce bu hukuksuzluğa son verilmelidir. 

FİLİZ KERESTİCİOĞLU: DARBENİN ASIL KİME KARŞI YAPILDIĞI BELLİ OLDU

HDP'li vekil Filiz Kerestecioğlu, "Darbenin aslında kime karşı yapıldığı, neden Allah'ın lütfü olduğu ortaya çıktı. Ben darbenin şuan yapıldığını düşünüyorum. Halkın ve seçmenlerin iradesine karşı. Her gün yüz yüze baktıkları insanları üstelikte "yakalandı" diye haber yapacak kadar utanmayacak şekilde ya da eşbaşkanımızın kapılarını kırarak gözaltına aldılar. Bu kabul edilemez bir şey. 

Türkiye bunu çok gördü. Bu darbeleri defalarca kez yaşadık. Biz kendi aydınlık geleceğimize de halkla beraber sahip çıkmaya devam edeceğiz. Ben inanıyorum bizimle yürüyen insanlarda şuan derin bir üzüntü içinde olsalar da bunu düşünüyorlar. Kendi iradelerine yapılan bir darbe olduğunu düşünüyorlar. Herkesin istediği daha huzur içinde yaşamak, düşünce özgürlüğü, yaşam hakkı, insan haklarının hayata geçmesi... Bütün bunlar aslında çok mümkünken malesef bir ikbal için, başkanlık için ve onun etrafında toplananların iradesi için tekçi bir anlayışla ülkeyi yönetmek için bunlar yapılıyor" şeklinde konuştu. 

ERTUĞRUL KÜRKÇÜ: BU HDP MİLLETVEKİLLERİNİN KAÇIRILMASIDIR!

HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, "Bu gece olanların ceza hukukuyla hatta herhangi bir hukukla izah edilebilir tarafı yok. Bu HDP milletvekillerinin kaçırılmasıdır. Olanların açıklaması budur" dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, Türkiye'yi "Nazi tipi" bir diktatörlüğe götürdüğünü söyleyen Kürkçü, "Devlet, parlamenter demokrasinin uluslararası standartlarına bağlı kalacak mı kalmayacak mı? Temel soru bu" açıklamasını yaptı.

Ertuğrul Kürkçü sözlerini şöyle sürdürdü:

"HDP yalnızca kâğıt üzerinden bir parti değildir. Tabanı, yerel organizasyonlarıyla bir eylem partisidir. Bundan sonra da parti programı doğrultusunda anayasaya uygun bir şekilde demokrasi için mücadele etmeye devam edecektir. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

HDP'ye yönelik operasyonla ilgili Başbakanlıktan açıklama

SONRAKİ HABER

Demirtaş tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...