04 Kasım 2016 04:10

Diyarbakır'da patlama: 9 kişi öldü, 100'e yakın yaralı var

Diyarbakır'ın Bağlar İlçesinde Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne yönelik saldırıda 9 kişi yaşamını yitirdi, yaklaşık 100 kişi yaralandı.

Paylaş

Diyarbakır merkez Bağlar İlçesi'nde Emniyet Müdürlüğü'nün Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binasına, bugün saat 08.00 sıralarında bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. 

Merkez Bağlar İlçesi Aydın Arslan Bulvarı'nda bulunan Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binası yakınında bu sabah saat 08.00 sırasında şiddetli bir patlama meydana geldi. Kentin her tarafından hissedilen patlamadan sonra gökyüzüne dumanlar yükselirken, bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. Patlamadan sonra bölgeden yoğun silah sesleri gelirken, saldırının bomba yüklü bir aracın infilak ettirilmesi sonucu gerçekleştirildiği belirtildi.

PATLAMA SONRASI SİLAH SESLERİ

Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binasının bulunduğu Aydın Arslan bulvarında polis ekipleri giriş çıkışları kontrol altına alırken, havadan ise Sikorsky tipi helikotopterle destek verildi. Polisler de havaya ateş açtı.

VALİLİKTEN İLK AÇIKLAMA

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, “Bugün saat 08.00 sıralarında Bağlar İlçesinde bulunan Aydın Arslan Bulvarında Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binasına yakın bir noktada sivil vatandaşların ve öğrencilerin yoğun olarak bulunduğu bir bölgede bölücü terör örgütü mensuplarınca bomba yüklü araçla yapıldığı değerlendirilen, bir patlama meydana geldi. Patlamayla ilgili olarak kamuoyuna ilerleyen saatlerde daha ayrıntılı bilgiler verilecektir. Yaralılar hastanelere intikal ettirilmiş olup, tedavilerine başlanmıştır. Birlik ve beraberliğe daha fazla ihtiyaç duyulan böyle günlerde halkımızı sağduyu ile hareket etmesi ve yapılan yapılan resmi açıklamalara itibar etmesi büyük önem arzetmektedir" dedi.

9 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Diyarbakır'da bugün sabah saatlerinde merkez Bağlar İlçesinde bulunan Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne yönelik saldırıda 2 polisin ve 6 vatandaş 8 kişi hayatını kaybetmişti. İlerleyen saatlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 9'a yükseldi. Yaklaşık 100 kişinin de yaralandığı ifade edildi. 

BOMBALARI GÖREN TAKSİCİ BAĞIRDI

Görgü tanıklarının anlatımına göre, içerisinde tonlarca patlayıcı bulunan minibüs Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne girişine gitmeden önce bir taksi ile çarpıştı. Kazaya karışan bomba yüklü minibüs durmadan kaçınca, taksicinin peşine düştüğü ve minibüsün önünü patlamanın gerçekleştiği noktada kestiği belirtildi. Taksicinin burada aracından inerek minibüse gittiği ve kapıyı açtığı sırada bomba düzeneklerini görünce, "Bomba var" diye bağırıp kaçtığı; bu sırada Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü çevresindeki polislerin mevzi aldığı ve bazı vatandaşların kaçtığı öğrenildi. Bunun üzerine araçta bulunan kişinin araçtaki bombaları patlattığı öğrenildi.

GÖZÜNÜ KAYBEDEN BEBEK AMBULANS UÇAKLA ANKARA'DA

Patlamada yaralanan yaklaşık 100 kişi ilk aşamada bölgeye yakın özel hastanelere sevk edilirken, yaralılardan 7'sinin tedavisinin sürdüğü belirtildi. Yaralılardan bir bebeğin ise patlamada bir gözünü kaybetmesi, diğer gözünün de hasar görmesi nedeniyle ambulans uçak ile Ankara'ya sevk edildiği öğrenildi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

HDP’ye yönelik operasyona CHP’den ilk tepki

SONRAKİ HABER

HDP'ye yönelik operasyonla ilgili Başbakanlıktan açıklama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa