22 Mayıs 2012 08:39

Kürtçe Oyun DAF Tiyatro Festivalinde

İSTANBUL Kültür Sanat Vakfı’nın (İKSV) düzenlediği 18. İstanbul Tiyatro Festivali’nin “Özgürlükler, suskunluklar, savaş, direniş” bölümünde Tiyatro Avesta yapımı Daf / Kapan izlenebilir. “Özgürlükler-Sorgulamalar” teması ile 10 Mayısta başlayan festival, insan haklarından göç

Kürtçe Oyun DAF Tiyatro Festivalinde
Paylaş

İSTANBUL Kültür Sanat Vakfı’nın (İKSV) düzenlediği 18. İstanbul Tiyatro Festivali’nin “Özgürlükler, suskunluklar, savaş, direniş” bölümünde Tiyatro Avesta yapımı Daf / Kapan izlenebilir. “Özgürlükler-Sorgulamalar” teması ile 10 Mayısta başlayan festival, insan haklarından göçe, savaştan şiddete insan yaşamını sarmalayan durumlar, konular ve gerçekleri irdelemeye 5 Hazirana kadar devam ediyor.
Aydın Orak’ın yazdığı ve Murat Garipağaoğlu’nun yönettiği Kürtçe oyun Daf / Kapan, 3 ve 4 Haziranda 18. İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında Garajistanbul’da sahnelenecek.

NEYİN KAPANI?

Oyun, bir sınırda, iki askerin nöbet esnasında birbirleriyle yaşadıkları çatışma ve tartışmaları sahneye taşıyor ve  şiddetin sıradanlaşması, ölümün basitleşmesi ve eline silah alan bireyin nasıl vahşileştiğini gözler önüne seriyor.
“Nöbet esnasında birbirleriyle çatışmaları-tartışmaları, mayın ve ölümlerle bir sınır sendromuna dönüşüyor. Korudukları anlamsız bir sınır... Başkaları için kurdukları bir kapan. Bu kapanın zaman ilerledikçe zihinlerindeki kapan olduğunu fark etmeleri ve bu dönüşümün usulca yayılması, içine sürüklendikleri bir büyük yalana evriliyor.”
“Onlar tahakküm kuran kişi veya sistemlerin hiçbir zaman özgür olamayacaklarını anlamayacak kadar gözü kara ve öfke dolular. Onlar ellerindeki silaha, korudukları sınıra, girdikleri zihinsel kapana alıştıkça yabancılaşır, yabancılaştıkça alışırlar. Kişinin kişiye, zihnine koyduğu ve hapsolduğu sınır/kapan metaforunun parçalanma eylemidir Daf oyunu.” (KÜLTÜR SERVİSİ)

Daf / Kapan, 3-4 Haziran, saat: 20.30, yer: Garajistanbul

ÖNCEKİ HABER

Tabanın baskısı Memur-Sen'i greve çekti

SONRAKİ HABER

Erzincan’da Hayat Televizyonu ile dayanışma gecesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...