03 Kasım 2016 18:30

Almanya Dışişleri Bakanı: Erdoğan'ı anlayamıyorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Almanya'ya yönelik 'teröre destek' eleştirisine yanıt geldi.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Almanya'ya yönelik 'teröre destek' eleştirisine yanıt geldi.

Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier, “Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Almanya'nın güvenlik durumuyla ilgili sözlerini anlayamıyorum" dedi.

Almanya'nın Türkiye ile yakın ve yapıcı bir ilişki istediğini belirten Steinmeier, "Ancak bu, basın ve ifade özgürlüğünün tehlikeye girmesi söz konusu olduğunda, susmamızı gerektirmez. Bugüne kadar yapmadık, bundan sonra da yapmayacağız" diye konuştu.

Steinmeier şu ifadeleri kullandı: “Şu an yaşananlar için yeniden değerlendirme nispeten temkinli bir ifade. Suriye ve Irak’taki kriz durumlarından dolayı Türkiye önemli bir ülke ve önemli ülke olarak kalacak. Bundan dolayı Türkiye ile iyi ve yapıcı ilişkileri sürdürmeyi istiyoruz. Ancak son günlerdeki hadiseler Alman milletvekili heyetinin İncirlik Üssü’ne yaptığı ziyaretten sonra da hala zor bir yolda olduğumuzu gösteriyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Almanya’nın güvenlik durumuna ilişkin ifadelerini de anlayamıyorum."

Karşılıklı açıklamalarla iki ülke arasındaki ilişkilerin son aylarda sıkıntılı olduğuna dikkat çeken Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesi, Alman Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier'in ilişkileri düzeltmek için Türkiye'yi ziyaret etmek istediğini ancak henüz bir sonuç alınamadığını söyledi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Bütçede aslan payı Diyanet'e; MİT'te büyük artış

SONRAKİ HABER

The Orb belgeselinden yeni görüntüler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...