03 Kasım 2016 18:12

Direnişteki Yüksel Endüstri işçilerine polis saldırdı

Kandıra'da üretim yapan Yüksel Endüstri işçilerine polis saldırdı. Birleşik Metal-İş, 'OHAL işveren için mi var' diyerek tepki gösterdi.

Paylaş

Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde üretim yapan Yüksel Endüstri işçilerine polis saldırdı. Fabrikanın bütün işçileri, Birleşik Metal-İş Sendikası'na üye oldukları bahanesiyle işten atılmıştı.

Pazartesi gününden bu yana fabrika önünde çadır kurarak direnişte olan işçiler, basın açıklaması yapmak isteyince polis saldırısı ile karşılaştı. Çok sayıda işçi ve Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Örgütlenme Sekreteri Hami Baltacı ile Şube Başkanı Telat Çelik gözaltına alındı. Birleşik Metal-İş Sendikası gözaltılarla ilgili "OHAL işverenler için mi? Yüksel Endüstri işçilerine yapılan saldırı kabul edilemez" açıklamasını yaptı.

'SALDIRIYI KINIYORUZ'

Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklama şöyle: "Kandıra’da sendikamıza üye oldukları için işten çıkarılan Yüksel Endüstri işçilerinin fabrika önünde yapmak istediği basın açıklamasına polis müdahale etti. Sendikamıza üye çok sayıda işçi, yönetici ve temsilci gözaltına alındı. Bu saldırıyı kınıyor, yetkilileri hukuka uygun davranmaya davet ediyoruz. Pazartesi günü işten atılan 65 üyemizin fabrika önünde sürdürdüğü direniş hakkında kamuoyu, bugün sendikamızın yapacağı basın açıklamasıyla bilgilendirilecekti."

Gözaltına alınmayan diğer işçiler ise, Kandıra merkezde gözaltındaki arkadaşlarının bırakılmasını bekliyor. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ovakışla Belediyesi’ne kayyım atandı

SONRAKİ HABER

İstanbul Tiyatro Festivali projelerinizi bekliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...