22 Mayıs 2012 08:30

Tabanın baskısı Memur-Sen'i greve çekti

Toplusözleşme masasında hükümetin 3.5+4 teklifinde ısrar etmesinin yol açtığı büyük tepki, Memur-Sen’i de yarın KESK ve Kamu-Sen’in gerçekleştireceği grevin içine çekti.Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, konfederasyona bağlı en büyük sendika olan Eğitim Bir-Sen’in greve çıkaca

Tabanın baskısı Memur-Sen'i greve çekti
Paylaş

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, konfederasyona bağlı en büyük sendika olan Eğitim Bir-Sen’in greve çıkacağını duyurdu. Memur-Sen’e bağlı diğer sendikaların üyelerinin de yarın greve çıkması bekleniyor.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu bugün Memur-Sen Genel Merkezinde düzenlediği basın toplantısı ile Eğitim Bir-Sen’in grev kararını açıkladı. Gündoğdu, “Eğer Türkiye gerçekten büyüyorsa biz payımızı istedik. Ya da işler yolunda değil, birileri rol yapıyor” diye konuştu. Gündoğdu, masada anlaşmazlık yaşanmasının sorumlusunun Kamu İşveren Heyeti, Maliye Bakanlığı yetkilileri ve hükümet olduğunu ifade etti.

‘EYLEMLERİN AMACI ORTAK’

Öğretmenlerin bir günlük iş bırakma kararı ile birlikte Ankara’da oturma eylemi yapacaklarını da açıklayan Gündoğdu, KESK ve Kamu-Sen ile ortak bir açıklama ve eylemlilik içinde olmayacaklarını ifade etti. “Biz hiçbir zaman eylem kararlarına karşı çıkmadık. Sadece 21 Mayısa kadar ‘muhatabımız hükümettir’ dedik. 1. aşama buydu. Şimdi 2. aşama eylemimizdir” diyen Gündoğdu, diğer konfederasyonlarla eylemlerinin aynı amaçla olduğunu vurguladı. Gündoğdu, 29 Mayısa hakem kurulundan beklentiler karşılanmazsa 30 Mayıs tarihinde Başkanlar Kurulu olarak olağanüstü toplanma kararı aldıklarını ifade etti.

Diğer yandan bu sabah saatlerinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına giden Memur-Sen uzlaşmazlık tutanağını imzaladı. 4688 sayılı Yasa’da yapılan yeni değişikliğe göre uzlaşmazlık durumunda son sözü hakem heyeti söyleyecek. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bakan Yılmaz: Roboskililere baskı yok

SONRAKİ HABER

Kürtçe Oyun DAF Tiyatro Festivalinde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...