03 Kasım 2016 14:51

Vekillerin gözaltındaki HDP'lilerle görüşmesi engellendi

HDP Milletvekilleri Pervin Buldan, Hüda Kaya, Mehmet Emin Adıyaman, Erdal Ataş ile MYK ve PM üyeleri Kandıra’nın ardından Gebze’ye geçti.

Paylaş

HDP Milletvekilleri Pervin Buldan, Hüda Kaya, Mehmet Emin Adıyaman, Erdal Ataş ile MYK ve PM üyeleri Kandıra’nın ardından Gebze’ye gelerek geçtiğimiz günlerde gözaltına alınan üyelerinin aileleri ile görüştü.

5 gündür Gebze İlçe Emniyet Müdürlüğünde gözaltında tutulan 19 kişinin ise ne zaman adliyeye sevk edileceği bilinmiyor. Gözaltındaki 14 yaşındaki S.Y. ise bırakıldı.

Gözaltındaki partililere destek vermek için bugün milletvekilleri emniyetin önündeydi. Hüda Kaya ve Pervin Buldan ile partinin MYK üyelerinin de Gebze’ye geleceğinin duyulması üzerine ilçe adeta kuşatma altına alındı.

Gözaltında tutulan partilileriyle görüşme talebinde bulunan vekillerin bu isteği ise reddedildi. Tüm ısrarlara rağmen vekiller, gözaltındaki kişilerle görüştürülmedi. Bunun üzerine iki vekil, gözaltındakilerin yakınlarıyla bir süre sohbet etti. Daha sonra vekillerle birlikte emniyetin önünde bekleyen aileler, hep birlikte Darıca ilçe örgütüne geçti. Burada alınan güvenlik önlemlerinin aşırı olduğuna dikkat çeken Pervin Buldan, emniyet müdürleriyle görüştü ve bina içerisinde üyelerle açıklama yapıldı.

NE OLMUŞTU?

Diyarbakır Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ile Fırat Anlı’nın gözaltına alınmasını protesto etmek isteyen HDP Darıca ilçe örgütü üyeleri, geçtiğimiz pazar günü ilçe binası önünde bir araya gelmişti. İl başkanı İbrahim Ergin başta olmak üzere çok sayıda partili de Darıca’ya gitmişti. İlçe binası önünde açıklama yapmak isteyen partililere polis saldırmış il eş başkanı ve ilçe eş başkanlarının da aralarında olduğu 20 kişi gözaltına alınmıştı. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul Tabip Odası'ndan 'Cumhuriyet' nöbeti

SONRAKİ HABER

Tutuklama ve kayyıma dair meclis araştırması istendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...