03 Kasım 2016 14:35

IPI: Gazeteciler serbest bırakılsın

Cumhuriyet'i ziyaret eden Uluslararası Basın Enstitüsü Başkanı John Yearwood, gözaltındaki gazetecilerin serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Paylaş

Nöbetin dördüncü gününe girdiği Cumhuriyet gazetesinin İstanbul Şişli’deki merkez binasını Uluslararası Basın Enstitüsü (IPI) Başkanı John Yearwood ziyaret etti.

Destek ziyaretinin ardından Yearwood, gazete önünde yaptığı açıklamada Türkiye’de basın özgürlüğüne yönelik baskıları değerlendirdi. Burada basın açıklaması yapan Yearwood, AKP hükümetinden gözaltındaki gazetecilerin insanca muamele görmelerini ve derhal salıverilmelerini talep etti.

Türkiye'de basın özgürlüğüne yönelik birçok ihlal olduğuna dikkat çeken Yearwood, “Bugün de burada Cumhuriyet'e destek için bulunuyoruz. Gözaltındaki gazeteciler şu anda avukatlarıyla görüşemiyor. 140 ülkedeki üyelerimizi seferber ettik. Bütün dünya medyasında Cumhuriyet'in sesinin duyurulmasını sağladık, bundan sonra da sağlayacağız. Yalnız değilsiniz, bunu göstermek için buraya gelmek istedim” dedi.

Yearwood, basın örgütleri ile hazırladıkları ortak bir mektupla Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Adalet Bakanlığı ve Dışışleri Bakanlığı’ndan acil toplantı için randevu istendiğini aktardı.

Aynı zamanda ABD gazetesi Miami Herald’ın editörü olan John Yearwood, IPI’nin Türkiye Ulusal Komitesi Başkanı Kadri Gürsel ve üyesi Murat Sabuncu’nun gözaltında tutulmasına da tepki gösterdi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gazeteci Yılmaz Özdil ve Barış Pehlivan'a takipsizlik kararı

SONRAKİ HABER

İstanbul Tabip Odası'ndan 'Cumhuriyet' nöbeti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...