03 Kasım 2016 14:04

Basın meslek örgütleri haber nöbetini devraldı

Basın meslek örgütleri Cumhuriyet gazetesi önünde devam eden dayanışma nöbetini 4. gününde devraldı.

Paylaş

Cumhuriyet gazetesi yazar ve yöneticilerinin gözaltına alınmasının 4. gününde basın meslek örgütleri gazete binası önündeki nöbeti devraldı.

Cumhuriyet gazetesinin İstanbul Şişli'deki binası önünde açıklama yapan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Turgay Olcayto, gazetecilerin “korku iklimiyle" sindirilemeyeceğini söyledi. Olcayto, bazı gazetecilerin iktidara yaranma adına gerçeği yazan namuslu gazetecileri devlete gammazlamalarının kendilerini üzdüğünü ifade ederek, "Eğer sağlam bir dayanışma olsaydı zaten gazetecilik bu halde olmazdı. Her şeye rağmen asla kaybetmiyoruz. Bizi bu korku ikilemiyle sindiremezler. Gazeteci arkadaşlarımız gözaltında olmasına rağmen buradaki gazeteciler büyük bir özveri ile çalışıyor. Göreceksiniz Cumhuriyet gazetesi daha çok halka ulaşacak, daha çok satmaya başlayacak" dedi.

Olcayto'nun ardından konuşan Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Mali Sekreteri Can Uğur, gazete önünde toplanan insanların gerçeğin susturulamayacağını gösterdiğini söyledi. Uğur, “Burada bulunan insanlar olarak 2013 yazında bir parkta ağaçların kesilmesine direndiysek, gerçeklerin yazılmasına karşı direnen, direnç gösteren iktidarın karşısında da duruyoruz. Gerçekleri susturmak isteyemeyen herkes Cumhuriyet'e sahip çıkmalıdır. Burada sadece Cumhuriyet'e sahip çıkılmıyor, burada aynı zamanda iktidar medyası olmamaya direniliyor. Ne yazılması gerektiğinden tutun gazetelerin nasıl çıkarılması gerektiğine kadar her şeyi belirlemeye çalışan bir iktidar var karşımızda” diye konuştu.

Son olarak söz alan Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) İstanbul Şubesi Temsilcisi Uğur Güç ise, Türkiye'de 120'nin üzerinde gazetecinin cezaevinde olduğunu hatırlatarak "Uzun süredir bu ülke AKP iktidarının zulmü altında inliyor. Halkın haber alma hakkı için çalışan gazeteciler iktidar tarafından yok edilmek isteniyor. Bugün gelinen noktada elimizde Cumhuriyet, Birgün, Evrensel dışında gazete kalmadı. Kanun hükmünde kararnamelerle sanki darbe yapılmış gibi devlet Meclis’i de dışlayarak yönetiyor. Biz hep birlikte Birgün, Evrensel olarak bütün gazetecilik değerlerini savunmak için bu haber nöbetine başladık" dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İzmir Dayanışma Akademisi'nde dersler başlıyor

SONRAKİ HABER

Öğretmene 4 öğrenciye cinsel istismardan 55 yıl hapis

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...